Tallinna Inglise Kolledži sihtasutus otsib juba enam kui aasta aega lahendusi, mil moel maksta ehitusettevõttele kooli juurdeehituse eest, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Ministeeriumidelt ja Tallinna haridusametilt tänase seisuga abi ei tule ning ehitusettevõte ähvardab ligi poole miljoni suuruseks paisunud võla pärast pankrotihoiatusega.

Juba 2012. aastal eraldas valitsus enam kui 900 000 eurot, et Tallinna Inglise Kolledži sihtasutus saaks renoveerida Estonia Puiesteel asuva koolimaja ülemise korruse.

Nimelt oli kool hakanud pakkuma rahvusvahelist IB õpet ning selle tarvis läks uusi ruume ka tarvis. Inglise Kolledži sihtasutuse juhatuse liige Riho Soonik räägib, et ehitus läks oodatust pea 300 000 eurot kallimaks.

Sihtasutus otsustas, et töid seisma ei jäeta, tegi ehitusettevõtte AS Restoriga uue lepingu ja lubas ka täiendava raha ära maksta.

Ehitusettevõte, kes on tööd lõpetanud ja arved juba kaks aastat tagasi välja saatnud, pole aga võlga kätte saanud, ning koos viivisega on see kasvanud juba üle 470 000 euro.

Kui 5. maiks raha ära ei maksta, lubab ettevõte saata sihtasutusele pankrotihoiatuse.