"Soovime gaasidirektiivi muutmise kiiret arutelu Euroopa Liidu Nõukogus." Direktiivi muudatuste alusel peavad kõikidele torujuhtmetele, mis tulevad Euroopa Liitu mittekuuluvatest riikidest, kehtima Euroopa Liidu energiaõiguse sätted. "Parlamentide ühisavaldus toetab neid põhimõtteid," ütles Nestor.

"Olen kolleegidele teatanud otsusest ühisavaldus allkirjastada,“ ütles Nestor. „Põhjus, miks ma seda täna teen, on lihtne. Eesti nimel kirjutan alla ainult neile avaldustele, millega olen ennem tutvunud. Avaldus sündis Leedu ja Poola koostöös. Täna hommikul sain ka avalduse teksti ja otsustasin ühineda," põhjendas ta.

Leedu spiiker Viktoras Pranckietis, Läti spiiker Ināra Mūrniece ja Poola spiiker Marek Kuchciński allkirjastasid eile Vilniuses avalduse Läänemere põhja kavandatud gaasijuhtme Nord Stream 2 vastu.

Avalduses öeldakse, et Nord Stream 2 keskmes pole gaasiallikate mitmekesistamine, vaid pigem Euroopa Liidu, eriti Kesk- ja Ida-Euroopa riikide energiasõltuvuse suurendamine Venemaast ning sellest lähtuvalt ka nende haavatavuse säilitamine.