Natalia ja Vladimir olid abielus ligi 30 aastat. Neil on käimas vihane kohtulahing selle üle, kui palju naine lahutuse eest saama peaks. Tegemist võib olla ajaloo kalleima lahutusprotsessiga, kuid Potaninil on tugevad advokaadid. Mehel on hinge taga 15,8 miljardit dollarit, kuid ta väidab kohtule, et on vaid miljonär. Ta maksab alimente oma 500 000-dollariliselt kuupalgalt.

Potanini edulugu loe lähemalt siit.

Täna on mees Norilsk Nickeli tegevjuht ning tema 30-protsendiline osalus on väärt 7 miljardit dollarit. Lisaks on tal aga ka väga edukas investeerimisfirma.

Natalia avalda ajalehele Daily Mail, et kohtus räägib mees teist juttu. Tal ei olevat üldse vara. Naine naerab selle peale. „Vladimir Potanin jättis mu maha, pettis ning häbistas mind. Ta otsustas ka peita perekonna raha, iga kopika," ütles ta intervjuus.

Endisel abielupaaril on kolm last ning naine usub, et tal on õigus poolele mehe varandusest. Teda toetavat ka Vene seadusandlus. Kuid Moskvas toimunud kohtuprotsessil lükkas kohtunik tagasi Natalia nõude, et Interrose ja Norilski osakud tuleb lüüa pooleks. Naine on nõus kohtuvälise kokkuleppega, kuid vähemaga kui poolega varandusest ta ei lepi.

Miks naine eriti tige on?

Kõige šokeerivam osa Natalia intervjuust oli avaldus, kui külm oli Vladimir Potanini suhtumine naisesse, kellega ta oli koos elanud enam kui pool oma elust. Külm on mehe suhtumine ka nende ühistesse lastesse.

2013. aasta novembrikuus teatas Potanin naisele, et soovib lahutust. Jahmatav oli aga mehe soov - ta palus, et nende vaheline lahutus ulatuks 2007. aastasse ehk et paberid tehtaks nii nagu lahutus oleks toimunud juba siis. Sel ajal oli tema varandus palju väiksem. Nataliale tuli see kõik väga ootamatult ning see, kuidas Vladimir temalt lahutust soovis oli eriti valus. Natalia arvas alguses, et mees teeb nalja. Ta ei ole pärast seda Vladimiriga enam rääkinud.

Lisaks tuli välja, et härra Potaninil oli olnud afäär endast 15 aastat noorema naisega ning neil on ka ühine laps. Nad abiellusid 2014. aastal.

„Jah, Vladimir Potanin ja tema advokaadid võidavad järjest, kuid ma ei näe, et see oleks nende lõplik võit," ütles Natalia. Ta on võtnud endale eesmärgiks õiglus jalule seada.