Bris ennustab, et uus kriis on väga tõenäoline ning asjaosalised ei tee piisavalt, et seda vältida. Tema sõnul ütleb statistika, et maailm kogeb järgmist tõsist kriisi alates 2015. aasta aprillist ning see kestab 2016. aasta märtsini.

Brisi sõnul on kriisi tekkeks täna kaheksa võimalust:

1. aktsiaturu-mull

Eelmisel aastal läks aktsiaturgudel ebareaalselt hästi ning on vaid aja küsimus, millal toimub plahvatus. 2014. aasta esimeses kvartalis ei olnud analüütikud rahul, sest teenistus ei olnud vastavuses turuootustega. See tähendab, et kui turud pöörduvad tagasi mõistlikule tasemele, siis on oodata aktsiaturu kukkumist 30-35%.

2. Hiina pangandus

Tõsine kriis võib tekkida Hiina varipangandusest. See on süsteem, kus laene antakse suures osas valitsusasutustele, keda aga hästi ei kontrollita. Puudub ka konkurents. Kui see süsteem kokku kukub mõjutab see globaalset majandust negatiivselt.

3. Energy crisis

USA kui maaima suurim gaasitootja võib olla energia-kriisi põhjustajaks. Kui USA alustab gaasi eksporti Euroopasse ja mujale maailma, tunneb Venemaa end ohustatuna, mis omakorda põhjustab geopoliitilisi pingeid. USAl on nüüd kontroll energiahindade üle ning neil oleks suurem mõju teiste seas Suurbritanniale, Indiale ja Jaapanile.

4. Järjekordne kinnisvaramull

Kinnisvaramulli tekkimise risk on Brasiilias, Hiinas, Kanadas ja Saksamaal. Hinnad on seal läinud üles, sest laenu antakse väga julgelt ning ostjate rohkus lükkab lakke hinnad.

5. Reitingute ja pankrottide kriis: „BBB on uus AA"

Ettevõtetel on liiga suur võlakoorem ning uus norm on omada BBB reitingut. USAs on alles vaid kolm ettevõtet, millel on AAA reiting: ExxonMobil, Microsoft ja Johnson & Johnson. Kui reitingud viitavad võimalikule pankrotiohule, siis hakkab neid olema üle kogu riigi. Kui intressimäärad kerkiksid 2% võrra, siis kaoks pooled ettevõtted maamunalt.

6. Sõda ja konflikt

Peaaegu igal pool, välja arvatud osades Euroopa piirkondades ja USAs, on tunda geopoliitilist pinget. Sündmused nagu Krimmi kriis võivad anda turgude kukkumisele hoogu juurde. Isegi siis kui reaalset sõda ei peeta.

7. Üha süvenev vaesus

Maailmas on vaesus aina süvenev nähtus, mis tähendab, et tulemas on aina enam sotsiaalsel baasil tekkinud konflikte. Ristisõda ebavõrdsusega võib aga kahjustada innovatsiooni ja majanduskasvu.

8. Sularaha ja hüperinflatsioon

Keskpangad ja ettevõtted hoiavad kinni suuri rahasummasid, mis võib majandust kahjustada. Euroopa Keskpank laenab raha finantsasutustele, kes annavad selle tagasi keskpangale. See on nõiaring. Google võib täna osta suurosaluse Iirimaast ning Microsoft saab soetada enam kui 50% Singapurist. See on amoraalne olukord.

„Ehkki mitmed majandused on lõpuks ometi toibumas 2008. aasta kriisist, ei tohi me muutuda enesega rahulolevaks," ütles Bris. „Liiga tihti ei õpi me oma vigadest ning ei reageeri enne kui kriis on päral."