Jervan leiab, et kõik sõltub konkreetsest ettevõttest, kes siia tuleb. Millise häälestusega nad on ja mida ta Eestist võtma tuleb.

„Paraku on olemas selliseid ettevõtteid, kes tulevad siia ostma lihtsalt odavat Eesti tunnihinda. Need ettevõtted on minu meelest sektorile pigem kahjuks kui kasuks. See tõmbab sektori arengut alla. Kui need ettevõtted toovad siia aga ka oma uurimistöö ja tootearenduse, siis on see väga teretulnud," ütles Jervan.

Sellega kaasneb uute tehnoloogiate ja teenuste loomine ning võib loota, et ettevõtte kõrvalt hakkavad tekkima uued idufirmad ja spin-offid, mis siin omakorda arenema hakkavad.

Jervani sõnul on Eestis aga ka neid lääne ettevõtteid, kes ei ole tulnud siia odavat hinda ostma. On mitmeid näiteid, kus ettevõtted on valmis maksma keskmisest oluliselt kõrgemat töötasu ja pakkuma muid eeliseid, et leida parimaid võimalikke spetsialiste. On toimunud inimeste üle ostmist. See aga aitab kaasa kogu sektori palgataseme tõusule.

Ka seekord toob uute ettevõtete tulek kaasa üleostmise, selles on Jervan veendunud. Meie tööjõuturg ei ole just IT-inimestest üleküllastunud.

„Tippspetsialistid on kallid ning neid saab peamiselt meelitada kahel moel - huvitav väljakutse või hea palk. Massiliselt saab programmeerijaid aga just teistest firmadest üle ostmise teel. Mäletan, et paar aastat tagasi käis Transferwise kopaga Skype'i maja ees. Sama võib tulla ka nüüd," ütles Jervan.