Põhjamere Brenti toornafta barreli hind on aasta alguse 12-aasta madalaimalt 27 dollari tasemelt kerkinud enam kui 50%, pärast seda kui Venemaa ja OPECi riigid Saudi-Araabia, Venetsueela ja Qatar sõlmisid veebruaris kokkuleppe, et hoiavad naftatootmise jaanuarikuu tasemel.

Qatar kutsus kõik 13 OPECi liiget ning suuremad OPECisse mitte kuuluvad naftatootjad 17. aprilliks Dohasse, et tootmise piiramise leppe laiendamist arutada.

„Grupi liikmetest on vaid Saudi-Araabial suutlikkus tootmist suurendada,” lausus Atkinson, lisades, et seetõttu in tootmise külmutamise lepe mõttetu. Sel on tema sõnul pigem naftaturul hinnastabiilsuse tagamise indikeerimise eesmärk.

IEA prognooside kohaselt peaks lõhe nõudluse ja pakkumise vahel vähenema aasta edenedes vähenema ning nafta hind järgmisel aastal taastuma.

„Me usume, et hullem on hindades läbi. Tänased hinnad ei pruugi 40 dollari tasemel jätkusuutlikud olla, kuid 30 dollari keskpaigas ja sealt ülespoole peaks toetustase olemas olema, kui just ei toimu mingeid suuri fundamentaalseid muutusi,” lausus Atkinson.