Lezdina sõnul tähendab neljas tööstusrevolutsioon intelligentseid masinaid ning uusi vise seadmete ühendamiseks internetiga, analüütika kogumist ja kasutamist ning töötajate efektiivsuse tõstmist läbi tehniliste lahenduste.

“Automatiseerimine ja efektiivsuse kasv mõjutab peale tööstuste ka töötajaid – palju töökohti pole enam tulevikus vajalikud ning kogu ühiskond liigub suurte muutuste suunal,” rääkis Lezdina pressiteenistuse vahendusel.

“Kuigi 90 protsenti alustavatest idufirmadest lõpetab suurema kärata tegevuse, siis ülejäänud kümme protsenti pööravad paljud traditsioonilised ärisektorid pea peale,” sõnas Lezdina.

"Startupid pakuvad paljudes vanades ärisektorites kaasaegsemaid, kiiremaid ja kasutajasõbralikumaid lahendusi. Tehnoloogia on juba löönud kõikuma vanad ärimudelid pankadest, turismi kui transpordini ning tulevikus on muutused järjest kiiremad ja suuremad," lisas ta.

Iduettevõtluse eksperdi sõnul saavad edukad riigid neljanda tööstusrevolutsiooni tagasipöördumatusest aru ning ei ürita moodsa majanduse uute mudelite nagu näiteks jagamismajandusega võidelda.

“Mida kiiremini uusi ärimudeleid soosida ja seadustada, seda edukam on Eesti tulevik. Ka Eesti riigi plaan avada oma virtuaalreaalsusplatvorm on viimane võimalus virtuaalreaalsuse revolutsioonist mitte maha jääda,” ütles Lezdina.

Lezdina on pikaajaliselt töötanud Läti start-upide ühenduse Techhub Riga juhina. Praegu on ta Ettevõtluskõrgkoolis Mainor erialajuht start-up ettevõtluse programmis, kus peale tema on lektorid Eesti edukamatest iduettevõtetest, näiteks mullu firmadest TransferWise, Taxify, Pipedrive, Goworkabit, Fortumo, Toggl ja Like A Local.