„Ma usun, et paanikanupp on 40 dollari juures (barreli hind-toim.),“ lausus Faulkner. „Nad võivad öelda mida iganes, aga ka nemad ei saa lõpmatuseni rahast tühjaks joosta.“

Saudi-Araabia tuleva aasta eelarve on umbes 50 miljardi dollariga miinuses- ametlik number on 39 miljardit dollarit- ning riigi juhid on raskustes seniste subsiidiumite säilitamisega, rääkis ta. Noored inimesed ei ole kindlasti ka planeeritud palgakärbetega nõus.

Kõige suuremaid riske kätkeb naftahinna langus Venetsueela jaoks, sest 95 protsenti riigi majandusest moodustab toorainete eksport. Praeguse naftahinna taseme juures ei suuda riik Faulkneri sõnul märtsi- ning oktoobrikuised laene tasuda.

Põhjamere Brenti toornafta veebruarilepingute hind oli reedel allpool 61 dollari taset.

Faulkner prognoosis, et maagaasi hind jääb allapoole 5 dollari taset (siin on mõeldud gaasifutuure USA energiaühiku Btu alusel. Hind on miljoni Btu kohta ehk 33,2 kuupmeetri kohta -toim.) kuni 2020. aastani, sest ei ole näha, et pakkumise ja nõudluse tase peaks oluliselt muutuma. Maagaasi hind kukkus reedel esimest korda pärast 2012. aasta 24.septembrit allapoole 3 dollari taset.