Kuid nagu elus ikka on üheks võimaluseks oodata kuni võimalus sinuni jõuab, aga teiseks variandiks on ise võimalust otsida.

Ekspordist huvitatud Eesti ettevõtetele mõeldud veebilehel tradewithestonia.com on lisaks välismaa firma huvi ootamisele variandiks ka ise aktiivselt piiritagusele ärile vastu minna. Nimelt on avalehel olemas rubriik, kus välismaa ettevõtted saavad teha endapoolseid päringuid või lisada huvipakkuva ettevõtte kirjelduse, kellega nad koostööd teha sooviksid. Näiteks on lisatud hinnapäringud rauast kuubikute valmistamiseks või tuhandete flaierite trükkimise soov. Samas otsitakse rubriigis ka ettevõtet, kes oleks välismaa ettevõtte partner tekstiilist toodete valmistamisel.

EAS-i ekspordidivisjoni direktori Allar Korjase sõnul võib antud rubriigist leitud tööots olla esimeseks sammuks pideva ekspordi teel. "Välismaa ettevõtted, kes sedakaudu endale koostööparterit otsivad, eeldavad kindlasti kõrget kvaliteeti, kiirust ja usaldusväärsust. Eestis on piisavalt ettevõtteid, kes kõike seda suudavad pakkuda ning just seepärast julgustaksin kõiki igast päringust ja pakkumisest kinni haarama. Mõlemale osapoolele kasulik koostöö võib sündida kiiremini kui paljud ettevõtjad julgevad ette kujutada,” rääkis ta.

Korjas lisas, et kindlasti saadab edu neid ettevõtjaid, kes lisavad tradewithestonia.com lehele võimalikult korrektse ja sisuka profiili, kuid samas hoiavad aktiivselt silma peal ka avalehel päringute rubriigil.

Jaga
Kommentaarid