Juulis eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 1,2 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 1,3 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 137 miljonit eurot.

Kaupade ekspordi peamised sihtriigid olid Soome, kuhu läks 16% kogu kaupade ekspordist, Rootsi, Läti ja Ameerika Ühendriigid, kuhu veeti 7% kogu kaupade ekspordist. Soome eksporditi enim elektriseadmeid ning metalli ja metalltooteid, Lätti põllumajandussaaduseid ja toidukaupu ning mineraalseid tooteid, Rootsi elektriseadmeid ning puitu ja puittooteid. Eksport suurenes enim Ameerika Ühendriikidesse, Soome, Saudi Araabiasse ja Singapuri. Ameerika Ühendriikidesse kasvas enim elektriseadmete ja mineraalsete toodete ning Soome, Saudi Araabiasse ja Singapuri mineraalsete toodete väljavedu. Enim kahanes eksport Rootsi.

Kaupadest eksporditi juulis kõige rohkem mineraalseid tooteid, elektriseadmeid ja ning puitu ja puittooteid. Enim kasvas mineraalsete toodete, puidu ja puittoodete ning metalli ja metalltoodete väljavedu.

Eesti päritolu kaupade osatähtsus hõlmas juulis 71% kogu kaupade ekspordist. Eesti päritolu kaupade väljavedu suurenes 27% ja re-eksport 25%.

Kõige enam imporditi kaupu Soomest, kust toodi 13% kogu kaupade impordist, Saksamaalt ja Leedust. Soomest imporditi kõige rohkem elektriseadmeid ja mineraalseid tooteid, Leedust mineraalseid tooteid ning põllumajandussaaduseid ja toidukaupu, Saksamaalt mehaanilisi masinaid ja transpordivahendeid. Kõige rohkem suurenes import Venemaalt, kokku 49 miljonit eurot, Valgevenest 42 miljonit eurot ja Leedust 28 miljonit eurot, neist kõigist kasvas enim mineraalsete toodete import.

Väliskaubanduse ekspordi mahuindeks kasvas selle aastal juulis võrreldes mullusega 23% ja impordi mahuindeks 12%.