2017. aasta mais eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 1,2 miljardi euro väärtuses ning imporditi Eestisse 1,3 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 153 miljonit eurot.

Kaupade ekspordi peamised sihtriigid olid mais Soome, kuhu läks 16% Eesti koguekspordist, Rootsi ja Läti. Eksport kasvas enim Venemaale, Kanadasse, Saudi Araabiasse ja Saksamaale. Eksport Venemaale ja Kanadasse suurenes peamiselt re-ekspordi arvelt, kuid Saudi Araabiasse ja Saksamaale kasvas Eesti päritolu kaupade eksport.

Venemaale suurenes mehaaniliste masinate, Kanadasse mineraalsete toodete, Saudi Araabiasse mineraalsete toodete ja põllumajandussaaduste ning Saksamaale elektriseadmete väljavedu. Eksport kahanes enim Rootsi, kuhu viidi vähem elektriseadmeid.

Kaupadest eksporditi enim elektriseadmeid, puitu ja puittooteid ning mineraalseid tooteid. Enim kasvas mineraalsete toodete, põllumajandussaaduste ja toidukaupade, mehaaniliste masinate ning puidu ja puittoodete eksport. Samas vähenes elektriseadmete väljavedu.

Eesti päritolu kaupade osatähtsus moodustas mais 72% kogu ekspordist. Eesti päritolu kaupade väljavedu kasvas mais 12% ja re-eksport 25%. Ekspordi kasvu mõjutas enim mineraalsete toodete, puidu ja puittoodete, põllumajandussaaduste ja toidukaupade ning mitmesuguste tööstustoodete väljaveo suurenemine.

2017. aasta mais imporditi kõige enam kaupu Soomest, Saksamaalt (11%), Leedust ja Rootsist. Kõige rohkem kasvas import Venemaalt ja Rootsist. Venemaalt imporditi enim mineraalseid tooteid ning Rootsist transpordivahendeid ja mineraalseid tooteid. Enim kahanes import Ungarist, kust toodi vähem sisse elektriseadmeid.

Kaupadest imporditi Eestisse enim elektriseadmeid, mineraalseid tooteid, transpordivahendeid, põllumajandussaaduseid ja toidukaupu ning mehaanilisi masinaid. Enim kasvas mineraalsete toodete, metalli ja metalltoodete ning kahanes elektriseadmete sissevedu.

2017. aasta mais kasvas väliskaubanduse ekspordi mahuindeks 1% ja impordi mahuindeks võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 11%.