Hinnaliikumine oli esimestel minutitel niivõrd tugev, et aktsia uueks ülemist võrdluslimiiti tõsteti 15 protsendilt 25 protsendile ehk 7,37 eurole (114 krooni).

Poole tunni jooksul oli Tallinna börsil grupi aktsiatega tehtud 187 tehingut kokku 502 276 euro (7,8 miljonit krooni) väärtuses.

Kl 10.49 oli tehtud 639 ostu-müügitehingut, mille väärtus oli 2 733 512 eurot (42,4 miljonit krooni). Aktsia keskmine hind oli 7,03 eurot, aktsiad läksid alustasid müüki 6,78 eurot (105 krooni) aktsia eest. Avaliku ning institutsionaalse pakkumise teel müüdi 6 119 703 Ekspress Grupi aktsiat hinnaga 5,9 eurot ehk 92,3 krooni aktsia eest.

Ettevõtte börsile minekust hoolimata Ekspress Grupis suuraktsionäri koha säilitanud Hans H. Luik ütles kauplemisele eelnenud pressikonverentsil, et täna on taassünnipäev ka talle endale.

Grupi sisuliselt nullist üles ehitanud Luik ütles, et talle on ettevõtte käigu eest hoolitsemine olnud kui oma lapse eest ning tal on rõõm jagada seda kogemust teistega, ehk umbes 6000 aktsionäriga. Ta märkis, et tema tegevus on olnud seniseks garandiks ning loodab, et aktsionärid usaldavad grupi tegevust ka edaspidi.

"Ja kui mina paikapandud juhte usaldan, siis on põhjust seda ka aktsionäridel teha, sest ma suhtun nende tegevusse väga nõudlikult," ütles Luik.

Kõige raskem oli Luige sõnul börsile mineku puhul aru saada, mis on investorkonna nõudmised, millele kõik tuleb nüüd ja edaspidi tähelepanu pöörata. Samuti oli meeletu finantskontroll, millega kogu grupi finantsnäitajaid üksi pulki analüüsiti.

"See ei ole lihtne maksuameti audit," tõdes Luik tagant järele.

Suprema Securitiese ettevõtte rahandusosakonna juhataja Aavo Koppel ütles, et ettevõtte börsile viimise protsess oli päris kiire ja pingeline. "Välja on antud palju lubadusi ning nüüd tuleb need teoks teha," lisas Koppel.

Ekspress Grupp on meediakontsern, kelle tooteid tarbib üle 60% Eesti elanikkonnast. Gruppi kuuluvad tütarettevõtjatena Eesti Ekspressi Kirjastuse AS, Rahva Raamat AS, AS Printall, AS Ekspress Hotline oma tütarettevõtjatega, UAB Ekspress Leidyba ja OÜ Ekspress Internet. Sidusettevõtjate hulka kuuluvad Eesti Päevalehe AS, AS SL Õhtuleht, AS Ajakirjade Kirjastus, AS Express Post, OÜ Netikuulutused, AS Linnaleht ja UAB Medipresa. Ekspress Grupi 2006. aasta käive oli auditeerimata andmeil 929 miljonit krooni ja puhaskasum 94 miljonit krooni. Grupp annab tööd ligi 2000 inimesele.