Ekspress Grupi konsolideeritud EBITDA oli 2,94 miljonit eurot, mis on aastatagusest tulemusest 23 protsenti parem.

Ettevõte teatas börsile, et kvartali tulemustes sisalduvad juunis lõppenud kohtuvaidlusega ASi SL Õhtuleht ja AS-i Ajakirjade Kirjastus aktsiate omandi üle seotud juriidiliste kulude tagasiarvestus kokku ligi 50 000 eurot. Normaliseerides tulemust nende kulude laekumise osas, oli EBITDA II kvartalis 2,89 miljonit eurot ja puhaskasum 1,81 miljonit eurot.

Esimese poolaasta EBITDA ulatus 4,39 miljoni euroni ning konsolideeritud puhaskasum 2,36 miljoni euroni. Normaliseerides I poolaasta tulemust erakorraliste kuludega esimesest ja teisest kvartalist, teenis kontsern 4,64 miljonit eurot EBITDA-d ning 2,61 miljonit eurot puhaskasumit.

Heade majandustulemuste peamise põhjusena toob ettevõte välja nii online segmendi kui ka perioodiliste väljaannete segmendi olulise kasv võrreldes eelmise aastaga.

Online segmendi EBITDA paranes üle 30% ja perioodiliste väljaannete segmendi tulemus üle 120%. Online segmendis vedas kasvu Delfi Eesti, ületades eelmise aasta tulemust 63% ja teenides ligi 300 tuhat eurot EBITDA’d. Delfi Läti EBITDA kasvas 93%, kuid absoluutnumbrites jäi tulemus Delfi Eestile alla pea kolmekordselt. Delfi Leedu kasumi kasv oli 7%. Delfi Eesti kasumi kasvu taga on 21% käibe kasv võrreldes eelmise aastaga.

Perioodiliste väljaannete segmendis parandasid enim tulemust AS Eesti Ajalehed ning AS Ajakirjade Kirjastus, kasvatades EBITDA-d vastavalt 165% ja 96% võrreldes eelmise aasta II kvartaliga. Perioodiliste väljaannete segmendis olulist paranemist näidanud AS Eesti Ajalehed tulemuse taga on edukas krimiraamatute sari ning kulude kontrolli all hoidmine. Ajakirjade Kirjastuse eelmisest aastast parem tulemus on saavutatud tänu paranenud ajakirjareklaami turule.

Trükiteenuste segmendi tulud küll kasvasid, kuid tänu hinnasurvele ning tootmissisendite kallinemisele jäi EBITDA eelmisele aastale 4% alla. Trükiteenuste turul on tulemust mõjutanud eeskätte Ukraina kriis, mis on vähendanud Venemaa tellimuste osakaalu ettevõtte käibest aastataguse 11% pealt 7% peale käesoleval aastal. Samas on Soome osakaal tellimustes kasvanud 12% pealt 18% peale.

Märkimisväärselt kasvas II kvartalis kontserni EBITDA marginaal ulatudes 18,3%-ni võrreldes 15,8%-ga eelmisel aastal samal ajal.