Esimesel poolaastal tervikuna kasvas käive eelnenud aasta sama ajaga võrreldes 12 protsenti 28,1 miljoni euroni. Kasum oli esimesel poolaastal 1,78 miljonit eurot, võrreldes aasta varasema 97 000 euroga, teatas ettevõte börsile.

Nii teise kvartali kui ka terve esimese poolaasta tulemust mõjutasid mitmed erakorralised tegevused, mille mõju tulemusele oli nii positiivne kui negatiivne.

Nii võimendab kontserni puhaskasumit Eesti Päevalehe AS-i aktsiate omandamisest tekkinud firmaväärtuse muutus summas 1,54 miljonit eurot. Kasumit vähendasid aga teises kvartalis aset leidnud restruktureerimise kulud ning ühe kohtuvaidluse potentsiaalse kahjunõude provisioneerimine ning võrdluses eelmise aastaga ka 100% osalus võrreldes varasema 50% osalusega hetkel kahjumit teenivas Eesti Päevalehe AS-is.

Olulisimaks sündmuseks kontserni tegevuses teises kvartalis oli Eesti Päevalehe AS-i omandamisele järgnenud reorganiseerimisprotsess nii tootes endas kui erinevaid ettevõtteid läbiv organisatsiooniline reform.

Reformi käigus koliti ajalehtede Eesti Ekspress, Eesti Päevaleht ning Maaleht ja portaali Delfi toimetused ühisele pinnale senistes Eesti Päevalehe ruumides ning ettevõtete administratsioonid ühisele pinnale senistes Eesti Ekspressi ja Maalehe ruumides.

Kuluefektid väljenduvad kolmanda kvartali tulemustes

Koondati erinevad dubleeritud ametikohad ja lõpetati üürileping senistes AS-i Delfi ruumides. Toimetuste kolimisega ühisele pinnale on oluliselt arenenud erinevate väljaannete vastastikune infovahetus ja koostöö suurte sündmuste kajastamisel, mis on andnud nii rahalist säästu kui ka sisulist lisaväärtust.

Lisaks toimetuste ning administratsioonide kolimisele moodustati esimese sammuna AS-i Eesti Ajalehed osakonnana raamatukirjastuse üksus, mis koondab endasse kogu kontserni 100% osalusega kirjastusettevõtete raamatute kirjastamise tegevuse ning millest järgmise sammuna moodustatakse käesoleva aasta sügisel omaette raamatute kirjastamise ettevõte. Täiendavalt moodustati kontserni emaettevõtte juurde finantsteenistuse üksus, kes asub teenindama kontserni meediaäri tütarettevõtteid.

Struktuurilise reformina moodustati AS Eesti Ajalehed juurde eraldi E-meedia osakond, kelle ülesandeks on juhtida kõigi kirjastusettevõtete digitaalse kirjastamise ettevõtmisi.

Reorganiseerimise käigus saavutatud kuluefektid väljenduvad esimest korda ettevõtte kolmanda kvartali tulemustes, kuid kogu reorganiseerimisprotsess kestab suure tõenäosusega kuni aasta lõpuni, ennustab ettevõte.