Täna algas aktsiate esmane avalik pakkumine (IPO), aktsiad noteeritakse Tallinna Börsil, teatas Ekspress Grupp oma veebilehel.

"Ekspress Grupp on edasi liikumas Balti turule, kus on eesmärgiks samasuguse positsiooni saavutamine nagu Eestis – sestap ka börsilemineku otsus, et toetada edasist laienemist," ütles Ekspress Grupi omanik Hans H. Luik. "1989. aastal asutatud nädalalehest Eesti Ekspress on 17 aastaga välja kasvanud ligi miljardi kroonist aastakäivet näitav meediakontsern, millele Eesti piirid on juba kitsaks jäänud."

AS-i Ekspress Grupp juhatuse esimees Priit Leito ütles Päevaleht Online'ile, et Ekspress Grupi aktsiate avalik pakkumine kestab kuni 29 märtsini. 30. märtsil tehakse teatavaks pakkumise tulemused ning 5. aprill on esimene päev, mil aktsiaga kaubeldakse börsil.

Aktsia hind 81,35-97,00 krooni

Ekspress Grupi aktsiate kombineeritud pakkumine hõlmab 5 321 481 uut ja olemasolevat aktsiat, millest 2 873 600 aktsiat müüb senine aktsionär OÜ HHL Rühm ning 2 447 881 on Ekspress Grupi emiteeritud uued aktsiad. Võimaliku ülejaotuse katteks kohustub OÜ HHL Rühm müüma veel kuni 798 222 täiendavat aktsiat.

Pakutavad aktsiad moodustavad ligi 32,26% kogu aktsiakapitalist pärast pakkumise läbiviimist.

Hinnavahemik aktsiate märkimiseks on 81,35-97,00 krooni aktsia kohta. Aktsiaid saab märkida kõigis Eesti väärtpaberikeskuse kontohaldurpankades.

Jaepakkumises on aktsiate märkimisel eelisolukorras Ekspress Grupi kirjastatavate Eesti Ekspressi ja Eesti Päevalehe otsekorralduslepinguga tellijad. Neile on garanteeritud miinimumjaotis 200 aktsiat isiku kohta ning tavamärkijatest soodsam allokatsioon jaeklientide lõikes.

Sama kogus aktsiaid on garanteeritud ka kontserni tütar- ja sidusettevõtete töötajatele. Kontserni juhtkonna ja selle tütar- ja sidusettevõtete juhtkonnale on garanteeritud miinimumjaotis 1500 aktsiat.

„Ekspress Grupi puhul on tegemist ainsa Baltikumis noteeritud meediakontserniga, mis peaks kõigi kontserniüksuste kasvupotentsiaali ja eduka ärimudeli tõttu olema piisavalt atraktiivne investeerimisobjekt,” ütles IPO peakorraldaja ASi Suprema Securities ettevõtte rahanduse osakonna juhataja Aavo Koppel.

Ekspress Gruppi kuuluvad tütarettevõtetena Eesti Ekspressi Kirjastuse AS, Rahva Raamat AS, AS Printall, AS Ekspress Hotline oma tütarettevõtetega, UAB Ekspress Leidyba, OÜ Ekspress Internet ja OÜ Netikuulutused. Sidusettevõtete hulka kuuluvad Eesti Päevalehe AS, AS SL Õhtuleht, AS Ajakirjade Kirjastus, AS Express Post ja UAB Medipresa.

Ekspress Grupi 2006. aasta käive oli auditeerimata andmeil 929 miljonit krooni ja puhaskasum 94 miljonit krooni. Grupp annab tööd ligi 2000 inimesele. Ettevõtte aktsionärideks on Hans H. Luik (65,2%) ja Hans H. Luigele kuuluv OÜ HHL Rühm (34,8%).