Ekspress Grupp märkis töökuulutuses, et soovib käivitada tehnoloogiafirma, mis grupi meediaettevõtteid teenindades areneks infotehnoloogiliseks kompetentsikeskuseks ja konkurentsivõimeliseks arendusettevõtteks. Uus ettevõte peaks suutma pakkuda meediatööstuse tarbeks loodud infotehnoloogia lahendusi ka rahvusvaheliselt.

Kandideerimisavaldusi saab pakutavale ametikohale esitada 1. maini.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin selgitas BNS-ile, et pea iga diskussioon ettevõtte tulevikusuundadest on seotud tehnoloogiliste teemadega.

"iPadi aplikatsioonid, erinevad muud elektroonilised infokandjad, erinevad makselahendused nii mikro- kui suuremate summade osas, veebitehnoloogia, bännerite presenteerimine," loetles ta aktuaalseid tehnoloogiaga seotud teemasid.

Sellises olukorras on Ekspress Grupp juba praegu üsna suur tööandja oma tehnoloogiapartneritele.

"Selle kõige juures tunneme, et meie tehnoloogia alane kompentents Ekspress Grupi tasemel vajab arendamist ning lisaks peame me olema võimelised ka tehnoloogiaprojekte juhtima. Sellest ka meie soov luua Ekspress Grupi struktuuri tehnoloogiakompanii, mis valdaks eelkirjeldatud teemasid, mitte küll programmeerimise tasemel, kuid tehnoloogia arengu ja projektijuhtimise tasemel," rääkis Kobin.

Muuhulgas toob uue ettevõtte loomine Kobina sõnul kaasa meediaettevõttele vajalike tehnoloogialahenduste sünni, mis võivad olla huvitavad ka teistele meediaettevõtetele.

"Analooge on maailmas juba palju, kas või näiteks see, et Bonnier on teinud avalikuks oma digitaalse ajakirja kirjastamise platvormi ja sisuliselt müüb seda teistele kirjastustele. New York Times on koos teiste USA kirjastajatega loonud ettevõtte, mille eesmärgiks on digitaalse kirjastamise platvorme välja töötada," ütles Kobin.

Üks Ekspress Grupi poolt tellitud tarkvaralahendus on Kobina sõnul juba praegu tekitanud huvi väljaspoolt.

"Me tahame ehitada ettevõtte, millele me oleme ise alguses suurim tööandja, kuid kes meie tellimusi täites omandab kompetentsi, mida ta suudab lisaks meile endale pakkuda ka kolmandatele osapooltele," võttis Kobin kokku tehnoloogiafirma arendamise plaani.

Selle nädala alguses avalikustatud muudatuste kohaselt loob Ekspress Grupp "multimeedia uudisruumi". Seda projekti hakkab juhtima Eesti Ekspressi senine peatoimetaja Priit Hõbemägi.