Tarbijakaitseamet nõuab, et pangad lõpetaksid kodulaenu võtjatelt varjatud lisaintresside sissekasseerimise kuna pangad saavad tänu euro kursiga mahhineerimisele näidata intresse odavamatena ning laenude kulusid väiksemana, kui need tegelikult on, kirjutas Eesti Ekspress.
Peaaegu kõik eluasemelaenud antakse Eestis välja eurodes ja sedagi vaid paberil. Tegelikult saavad inimesed laenuraha kätte ja tagastavad kroonides ning väga vähesed laenuvõtjad teavad, et pangad ei kasuta laenumaksete konverteerimisel Eesti Panga ametlikku kurssi, vaid hoopis omaenda kommertskurssi.
See lubab pankadel hõlpsalt lisakasumit teenida.
Näiteks kodulaenude turuliidri Swedbanki puhul erineb kommertskurss Eesti Panga ametlikust kursist 5,2 Eesti sendi võrra iga müüdava euro kohta, mis tähendab, et laenaja maksab laenu tagastades 0,3 protsendi võrra ametlikust kursist rohkem.
Tarbijakaitseameti arvates on siin tegemist ebaausa kauplemisvõttega ning petlikkust kasvatab asjaolu, et laenukalkulaatorid ei näita summasid eurodes ega euro vahetamise kurssi, kuigi peaaegu kogu kodulaenundus käib eurodes.