Patrick Byrne on ekstsentrik ning ta usub, et 10 kuni 20 protsendilise tõenäosusega kukub ülemaailmne finantsüsteem paari aasta jooksul kokku. Ta otsustas sellele vastu seista ning pani 10 miljonit dollarit kulda ja hõbedasse ning valmistas ette hädaabipakid mitmele tuhandele inimesele. Neis on toitu nii palju, et tema 2000 töötajat 30-60 päeva hakkama saaks.

Byrne ei pea ennast maailma lõpuks valmistujaks. Ta ei ole isegi varunud relvi ja laskemoona. Kui finantsüsteem kokku kukub, internet lõpetab töötamise, inimestel ei ole ligipääsu enda deebet- ja krediitkaartidele siis saab Bryne oma töötajaile edasi palka maksta ja nii saavad nad ka oma peresid toita.

Kus mees siis 10 miljoni eest kulda ja hõbedat peidab? Overstock asub Utah's, väga mägises piirkonnas. Byrne on öelnud, et vara on peidetud ühte legendaarsesse punkrisse, mis asub Utah graniitmägedes. Väidetavalt on need punkrid piisavalt kindlad, et elaks üle ka tuumarünnaku.

Overstock.com on 1,5 miljardit väärt veebipood, mis müüb allahinnatud kodukaupu. 53-aastane juht on karismaatiline tüüp. Ta lasi Overstocki peakontorisse paigaldada bitcoini pangaautomaadi. Ta on krüptoraha suur fänn. Tal on Overstockis 26-protsendiline osalus.

Byrne usub, et USA majandus on hapram kui arvatakse. Ta on öelnud, et riigi majandust on kunstlikult tugevdatud 0-protsendiliste intressimääradega. Tema sõnul ei ole viimasel ajal loodud häid töökohti ning riigivõlg on massiivne. Byrne usub, et kaos on ukse ees.

Byrne'i kriitikud toovad välja mehe teised hullud ideed. Näiteks 100 miljonit dollarit maksev Overstocki peakontor, mis näeb välja nagu Rooma Colosseum. Byrne kulutas 2015. aastal 8 miljonit dollarit, püüdes luua bitcoini börsi.

Overstockil ei lähe viimasel ajal ka kõige paremini. 2015. aasta kolmandas kvartalis näidati esmakordselt nelja aasta jooksul kahjumit.

Utah's on suur mõjuvõim mormoonidel, kuid Byrne'i maailmalõpuideoloogia ei ole neilt pärit. Ta ise peab end budistiks ning just seetõttu on tema südameasi, et Overstock oleks töötajaile ja nende peredele turvaline paik.

Muide, firma on täna palkamas juurde mitmeid töötajaid.