Ettevõtetele on uusi laene ja liisinguid antud sel aastal 16% suuremas summas kui aasta eest, sealhulgas pikaajalisi laene 20% rohkem. Uusi laene on võetud kõigil peamistel tegevusaladel.

Siiski on uusi laene võetud varasemast enam ka olemasolevate refinantseerimiseks, mistõttu ettevõtete laenude ja liisingute jäägi aastakasv on kiirenenud üksnes pisut, augustis ligikaudu 7%ni, kui mitte arvestada laenujäägi ühekordset suurt vähenemist 2017. aasta sügisel.

Elava kinnisvaraturu ja suure laenunõudluse juures on uute eluasemelaenude keskmine intressimäär 2018. aastal tõusnud, kerkides augustis 2,6%ni. Ettevõttelaenude intressimäärad ei ole aga muutunud. Uute pikaajaliste ettevõttelaenude keskmine intressimäär oli augustis nagu juuliski 2,7%.

Eesti ettevõtete ja majapidamiste hoiuste kasv püsib tugev. Ettevõtete hoiuste kogumaht Eestis tegutsevates pankades on aastaga suurenenud 12%. Majapidamiste hoiused suurenesid aastatagusega võrreldes 10% ehk ligikaudu samas tempos nagu kogu 2018. aasta vältel. Mitteresidentide hoiused seevastu vähenesid aastaga 25% ja moodustasid augusti lõpus ettevõtete ja majapidamiste hoiuste jäägist 7,5%.