Peamiselt endistes Nõukogude Liidu vabariikides tegutsev Rietumu kinnitab oma kodulehel, et nemad olid esimeseks pangaks Lätis, kes hakkas 2010. aasta juunis pakkuma võimalust deposiitide, investeeringute või kinnisvara soetamisel saama omale elamisluba Lätti.

Panga kodulehel ei räägita loomulikult kui suur on "konsultatsioonitasu" ühe elamisloa korraldamisel, kui märgib ära kolm viisi kuidas elamisluba Lätis saada:

1. Kiireim ja lihtsaim viis elamisloa saamiseks Läti Vabariiki on Rietumu panga hinnangul deponeerida 200 000 lati ehk 300 000 euro suurune summa nende panka kuni viieks aastaks.

2. Teine viis elamisluba endale ja oma pereliikmetele "korraldada", on investeerida kohalikku kinnisvarasse. Selleks tuleb investeerida 100 000 latti ehk 143 000 eurot Riia või muude suurlinnade kinnisvaraprojektidesse või vaid 50 000 latti ehk 72 000 eurot Läti maapiirkondade hoonestusse.

3. Kolmandaks viisiks, kuidas avada kogu Schengeni viisaruum endale ja oma lähedastele, on luua Lätis äriettevõte või investeerida juba olemasolevasse. Tegemist Rietumu panga hinnangul kolmest variandist kõige odavamaga - vaid 25 000 lati ehk 36 000 euro investeerimisel Läti ettevõtlusse ning makstes igal aastal 20 000 latti ehk 28 000 eurot makse, on Läti riigivapiga elamisluba taotlejal taskus.

Rietumu kinnitab kodulehel rasvaste tähtedega kõikidele potentsiaalsetele klientidele, et Läti Vabariigi elamisloaga on automaatselt avatud ka kõikide teiste, 25 Schengeni viisaruumiriigi piirid.

Lätit kui kõikide imede ja võimaluste maad reklaamitakse ka videoga Rietumu panga kodulehel: