Läti ja Leedu piirkondades oli elektrihind mais 32,46 eurot megavatt-tunni eest ja Soomes 30,67 eurot. Põhjamaade elektribörsi Nord Pool süsteemihind langes eelmise kuuga võrreldes ligi neli protsenti 28,46 euroni megavatt-tunni kohta.

Eesti ja Soome vahel esines hinnaerinevust vaid üheksal tunnil kõikidest maikuu tundidest, Läti ja Leeduga oli hind erinev 132 tunnil.

Elektri võimsusvood liikusid mais Eestist Soome 39 protsendil tundidest ning 37 protsendil tundidest Soomest Eesti suunas. Ligi veerandil tundidest kahe riigi vahel kaubandust ei toimunud. Soome suunal kasutati kogu turule antud võimsus ära kokku üheksal tunnil, Eesti suunal ei ammendunud võimsus ühelgi tunnil.

Eesti ja Läti vahelised võimusvood olid 88 protsendil ajast Läti suunas ja ära kasutati 55 protsenti turule antud võimsusest. Kogu turule antud võimsus kasutati ära 150 tunnil.

Piiriülese võimsuse jaotamise tulu teenis Elering maikuus ligi 450 000 eurot.

Elektrihinda mõjutavate süsinikdioksiidi emissioonikvootide hind oli möödunud kuul vahemikus 4,34-5,19 eurot tonni kohta, olles sarnane aprill hinnavahemikule 4,49-5,05 eurot tonnist.

Tulevikutehingute põhjal Nasdaq OMX turul ennustatakse Eesti piirkonna elektrihinnaks juunis 30,6 ja juulis 30 eurot megavatt-tunni eest.