Elektrihind.ee portaali poole on pöördunud mitmed inimesed, kes paluvad konkreetset abi paketi valimisel, kuna neile endile on liiga keeruline nii pakettide seas orienteerumine kui ka arvuti kasutamine. Valdavalt on tegu pensionäridega, teatas portaal.

Elektrihind.ee on samas erapooletu võrdlusportaal ega saa ühtegi elektrimüüjat teistele eelistada.

"Abi saamiseks soovitame inimestel pöörduda kas lähedaste poole või kasutada olemasolevaid riiklikke infokanaleid – veebileht avatud2013.ee annab teavet elektrituru konkurentsile avamise kohta nii eesti kui vene keeles ning avatud on ka teenustasuta infotelefon 6 160 160," soovitas portaali esindaja Kert Valbet.

Neile, kes praegu ei suuda või ei taha elektripaketti valida, võib siiski rahustuseks öelda, et elektrita nad protaali sõnul ei jää.

"Igaühel on võimalik elektrimüüjat vahetada ka avanenud turul kas või igal kuul. Seni varustab elektrienergiaga asjaomase piirkonna võrguettevõtja üldteenuse raames. Üldteenuse miinuseks on samas see, et see on tõenäoliselt kõige kallim. Hinna aluseks võetakse sel juhul eelmise kuu kaalutud keskmine börsihind, millele lisandub ettevõtte mõistlik kasum," ütles Valbet.

Kuna praeguseks on oma paketid avalikustanud kõik seitse elektrimüüjat, kes lubasid turule tulla, võiksid inimesed hakata mõtlema valiku peale. "Samas ei ole hetkel veel põhjust kiirustada," lisas Valbet.