Plastdetailide tootja M&P Nursti juhataja Mati Nursi sõnul jäi ettevõttes öösel seisma plastitsehh ning hommikul kell 7 tööle tulnud inimesed tuli tagasi koju saata. “Kindlasti kanname kahju, kuid seda ei hakka täpselt kokku lugema, kuna keegi ju niikuinii ei kompenseeri,” ütles Nurs.

Teatas suurest tööst

Eesti Energia teatas eile hommikul, et elektrifirma koostööpartneri Elteli töötaja tegi öösel Hiiumaal ära suure töö, avastades elektriliinidele kukkunud ja saare elektrita jätnud kaks mändi.

“Ma ei saa aru, miks sellest inimesest, kes männid leidis, tehti Matrossovi-sugune kangelane. See peaks ju tema igapäevane töö olema,” ütles Nurs, kellel oli pretensioone selle kohta, kuidas Eesti Energia voolukatkestusi likvideerib.

“Emmaste ja Õngu vahel on 20-kilomeetrine lõik, kus on mitu tootmisettevõtet ja kauplused. Seal ei ole kolm päeva elektrit olnud. Ka Kärdlas paiknevat avariijõujaama, mis peaks vajaduse korral linna elektriga varustama, ei ole osatud käivitada,” ütles Nurs.

Hiiumaal kilekotte ja pakkekilet tootva Dagöplasti tootmisjuhi Toomas Jõõtsi sõnul hilineb osa firma tarneid, mida tootmisplaan ette nägi. Ööpäev läbi töötavas tehases seisis tootmine pooleteise vahetuse jagu.

“Toodete hilinemisega kannavad meie praegused kliendid kahju, kuid me loodame, et nad suhtuvad olukorda mõistvalt,” ütles Jõõts. Tema sõnul on Dagöplast saanud selget rahalist kahju, kuid selle suurus tuleb alles täpsemalt kokku arvutada.

Eile lõunaks oli Hiiumaal elekter tagasi. “Tuhat vabandust,” ütles Eesti Energia pressiesindaja Helen Sabrak. “200 avariibrigaadi on pidevalt üle Eesti väljas, kuid kahjustuste ulatus on suur,” lisas ta. Sabraku sõnul ei ole Kärdla varujõujaam tehniliselt kasutuskõlblik.