Kuni 31. maini esitatud liitumistaotlusi menetletakse kehtiva hinnakirja alusel. 

Ligi 16-protsendiline amprihinna tõus mõjutab ettevõtte teatel uusi elektrivõrguga liitujaid, kes asuvad kuni 400 meetri kaugusel lähimast alajaamast. Selliseid liitujaid on kokku ligikaudu 80 protsenti uutest liitujatest. Ülejäänud juhtudel kujuneb iga objekti elektrivõrguga liitmise tasu elektriehitusettevõtete vähempakkumisel kujunenud hinnast. 

Ettevõtte teatel on uue hinnakirja taga on põhimõte, kus 80 protsenti amprite suurendamisega seotud ehitustöödest katab liituja ja 20 protsenti Elektrilevi. Ehitustööde hind kujuneb elektriehitusettevõtete vähempakkumisel. Mai lõpuni kehtiva amprihinna aluseks on 2008. aasta elektriehitusturu hinnad, mis ei kata enam klientide elektrivõrguga liitmiseks tehtavaid kulutusi.

Elektrilevi juhatuse liige Tarvi Thomberg selgitas, et uute ja olemasolevate klientide liitumisinvesteeringud on vaja viia tasakaalu. 

„Oleme küsimuse ees, kas Elektrilevi kliendid maksavad solidaarselt kinni uute liitujate ehitustööd või mitte. Kuna oleme teistes lisateenustes kulupõhisuse rakendanud, leidsime, et õiglasem on suurendada elektrivõrguga liitujate panust. Seeläbi tekib olemasolevatele klientidele ka käegakatsutavam kasu – saame suunata rohkem investeeringuid varustuskindluse tõstmisesse,“ sõnas Thomberg.