Kaks aastat kestvate uuendustööde tulemusel paraneb elektrivarustus rohkem kui 3600 ettevõttel ja majapidamisel. Investeeringu kogumaksumus on 3,1 miljonit eurot.

Praegune Tööstuse tänaval paiknev piirkonnaalajaam on ehitatud 1986. aastal ning ei taga enam piisavat varustuskindlust. Samuti ei vasta olemasolev alajaam piirkonna suurenenud võimsusvajadusele.

„Alajaama uuendamisega saame viia Tartu elektrivõrgu lõunapoolse osa tervikuna 10-kilovoldisele pingele. See tagab senisest suurema töökindluse ja loob täiendavad ümberlülitamise võimalused,“ iseloomustas uuendustööde tulemusi Elektrilevi võrguplaneerimise osakonna juhataja Mario Vee.

Alajaama ehitab Siemens Osakeyhtiö Eesti filiaal ja alajaam valmib lepingu järgi 2019. aasta suvel. Uuendustööde käigus ehitakse alajaamale uus hoone, paigaldatakse kaasaegsed jaotus- ja juhtimisseadmed. Ehitustööd algavad käesoleva aasta juunis.

Lisaks Tööstuse tänava alajaamale on Elektrilevil sel aastal üheks suuremaks Tartumaal tehtavaks investeeringuks Puhja alajaama ümberehitustööd. Suuremate tööde hulka kuuluvad ka Rõhu ja Tartu ning Haaslava ja Kuuste vaheliste elektriliinide uuendamised.