"Alexela gruppi kuuluvad ettevõtted tegelevad erinevate kütuste, gaasi, elektri- ja soojatootmise ning jäätmekäitlusega, mistõttu sobib elektrimüük hästi meie portfelli," kommenteeris Alexela Energia juhatuse liige Marti Hääl enamusosaluse omandamist.

Oma osaluse Elektrimüügi AS-is Friidei OÜ kaudu müüs ära ettevõtte endine tegevjuht River Tomera. Alates augustist jätkab ta juhatuse liikmena, keskendudes elektri sisseostule.

"Ettevõtte liikumine Alexela grupi alla ja väikeaktsionäride poolt osaluse müümine oli pikaajaline algusest peale kokku lepitud strateegia, mis toob Elektrimüügi AS-le kaasa uued ja paremad sünergiad ning ärivõimalused," ütles Rivera Ärilehele.

"Alexela pakub meile sisemist sünergiat, et elektriturul aktiivselt ja tulemuslikult tegutseda," rääkis Elektrimüügi juhatuse liige ja tegevjuht Jaak Urm. "Elektriturg on alles käivitusfaasis, sellepärast on just praegu õige hetk, et hakkaksime turgu haarama."

Alexela Group soovib olla ka tulevikus kompleksne teenusepakkuja, mis pakub tarbijatele elektrit, gaasi, prügikäitlemist ja kütuseid.