"Lühiajalised muutused elektribörsil mõjutavad siiski peamiselt börsihinnal põhinevate elektripakettide hinda," ütles Eesti Energia pressiesindaja Eiliis Vennik Ärilehele viimaste juuni kõrge elektrihinna mõju elektripakettidele kommenteerides.

"Praegu on kõrge hind olnud ainult ühe kuu mõnedel päevadel ning isegi kui juunikuu börsihind võib keskmiselt kujuneda varasemast kõrgemaks, siis ei tähenda see seda, et juuni elektriarved oleksid samamoodi kaks korda suuremad nagu hetkel hulgituru tunnihinnad," selgitas Vennik.

Imatra Elektri elektriäri juht Sven Pitkve sõnul tõstab juuni kõrge hind eelkõige börsipakettide ning üldteenuse baashinda, mis suve on kohta küllaltki kõrge. Kuid kuna majapidamiste elektrikulu on suvel väiksem kui talvel, mõjutab suvine hinnatõus tavatarbimist vähem kui talvel.

Mitmed inimesed on täna Imatra Elektrisse helistanud ja tundnud muret, kas nad peaksid senise paketi fikseeritud hinnaga paketi vastu vahetama. Ettevõte paketivahetust aga õigeks ei pea. "Oleme soovitanud neil oodata, et pigem on tegemist hetkelise nähtusega," sõnas Pitkve.

Imatra Elektri fikseeritud hindadega pakettide müügihindu tänased hinnad mõjutama ei ole hakanud. Sama kinnitas Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik, kelle sõnul uute fikseeritud hinnaga pakkumiste taset praegused ajutise iseloomuga sündmused hulgiturul ilmselt ei mõjuta. 

Elektribörs Nord Pool Spot registreeriks tänaseks elektrihinnaks Eesti, Läti ja Leedu hinnapiirkondades 103,85 eurot MWh eest. Homseid hindu ei olnud börs tehniliste probleemide tõttu kella 16.25-ks veel avaldanud.