Elioni toodete ja teenuste direktori Margus Kurmi sõnul on interneti püsiühenduste arv kasvanud jätkuvalt kiires tempos ning internet jõudnud rohkem kui kolmandikku kodudest ning valdavasse enamikku ettevõtetest. ?Kui eelmise aasta alguses oli Elionil ligikaudu 76 800 interneti püsiühendust, siis selle aasta alguseks jõudsime 108 000 ühenduseni,? lausus Kurm.

Elioni interneti- ja andmesidevõrgu direktori Toivo Praakeli kinnitusel laienes Elioni interneti püsiühenduste leviala eelmisel aastal rohkem kui viiendiku võrra. ?Ehitasime lairiba internetti võimaldavad võrgusõlmed välja rohkem kui 120 asumis, kus Elion seni interneti püsiühendusi ei pakkunud,? ütles Praakel. "Tänu sellele saame interneti lairibaühendusi pakkuda kaabli või raadiolainete kaudu kõikides Eesti linnades ja enam kui 1000 asulas või külas. Alates 2005. aasta keskpaigast paigaldame ainult uut ning kiiremat ADSL2+ tehnoloogiat toetavaid võrgusõlmi, et hakata Kodulahenduse klientidele pakkuma kvaliteetseid DigiTV teleprogramme ADSL-võrgu vahendusel. Detsembris rajasime uue traadita interneti tehnoloogia eel-WiMaxi levialad Saku ja Suurupi ümbrusesse ning sel aastal plaanime WiMaxiga katta kogu Harjumaa, et pakkuda raadiointernetti veelgi laiemas piirkonnas.?

Viimati lisandus eelmise aasta detsembris ADSL interneti püsiühenduste kasutamise võimalus Assaku ja Kõue piirkonda Harjumaal, Ellamaa ja Papsaare piirkonda Pärnumaal, Kõo ja Koksvere piirkonda Viljandimaal, Pagari piirkonda Ida-Virumaal ning Pärsama ja Vätta piirkonda Saaremaal. Raadiointerneti RDSL tugijaamad alustasid detsembris tööd Aadma piirkonnas Hiiumaal ja Rõngu piirkonnas Tartumaal.