Nädalavahetusel mõnusalt teki alla pugenud ja Elioni nuti-TV videolaenutusest filmi valima-tellima hakanud kliendid pidid aga pettuma, sest ekraanile ilmus Elioni sisuteenuste juhi Paul Kristjan Lilje isiklik vabandus teenuse rikke pärast, mis ei võimaldanud filmisõbral tellitud teost vaadata.

Lilje tõdes, et probleemid on kestnud juba 1. veebruarist saati ja rikke likvideerimisega ühele poole saamist ennustada ei oska. „Vabandame videolaenutuse kasutajate ees ebamugavuste pärast,” ütles Lilje ja selgitas, et kuna selline teenus on oma olemuselt väga spetsiifiline ja vajalik server tellitud hoopis USA-st, läheb veel aega. „Rike on seotud spetsiaalselt videolaenutuse teenuse pakkumiseks mõeldud serveritega, mille parandamiseks teeme USA tootjaga koostööd,” lisas ta.

Elion kinnitas, et klientidele, kes rikkeperioodil on video tellinud, aga seda näha ei saanud, arvet selle eest ei esitata.

Elioni pressiesindaja Ingrid Piirsalu sõnul on aktiivseid videolaenutusest filmitellijaid 15–20 protsenti klientidest ehk kuni 28 000 majapidamist. Vähemalt pooled Elioni klientidest on filmi laenutanud üks kord. Seda, kui paljude kuutasulise videolaenutuse klientidega Elion hiljem tasaarvestust tegema peab, ei soostunud Piirsalu ütlema, kuna kokkuvõte tehakse rikke lõpus.

Videolaenutuse töö oli häiritud ka eelmise aasta suvel, kui 5.–15. juunini teenus ei toiminud.

Elioni videolaenutusest saab valitud filmi tellida ööpäevaks 3–4 euro eest või kuutasupõhise paketiga vaadata filme piiramatus koguses. Videolaenutuse kasutamiseks on vajalik Elioni digi-TV olemasolu, kuid teenusel endal eraldi kuu- või liitumistasu pole.