Seppänen on oma Facebooki postitusse koondanud sisukamad Twitteris ning Facebookis levivatest pensionisüsteemiga seotud valupunktidest:

- Ligi 690 000 inimest on pensioni teise sambasse selle loomisest saadik maksnud 2,3 miljardit eurot. See raha on fondivalitsejate kätes, kelle teenustasud on Euroopa kõrgeimate seas ja kelle tootlused on Euroopa madalaimate seas. See raha on aastate jooksul teeninud üle 600 miljoni euro võrra vähem võrreldes maailmaturgude keskmisega. See tähendab, et keskmiselt on igaüks meist juba praeguseks kaotanud 900 eurot.

- Kui eeldatud oli, et konkurents toob hinnad alla ja inimesed otsivad enesele aktiivselt parimat toodet ning finantsturg sellele reageerib, siis praktikas näeme seda, et kõik üritavad oma suhteliselt kehva toodet kuidagi müüa, mis on viinud turunduskulud taevasse. Ega need poisid kaubanduskeskustes heast südamest ja ligimesearmastusest tööta, meie maksame neile kena kopika oma pensionifondis.

- Valitsus kiitis heaks investeerimisfondide seaduse eelnõu, mis võttis arvesse enamikku Tuleva (pensionifondi - K.P.) ettepanekutest. Pikk maa on veel minna, et pensioni kogumine oleks kasulik pigem Eesti inimestele kui Rootsi pankadele.

"Oleks hea, kui mainitud "Rootsi pangad" vastaks avalikult. Paljud meist on teie kliendid ja need nägemused ei tekita head meelt - eriti kui nad tõele vastavad - kas vastavad?," pärib Seppänen Facebookis.