Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann märkis, et tänasest hakkab Elisa järk-järgult üle minema ainult mobiil-ID-d toetavatele SIM-kaartidele. „Praktikas tähendab üleminek seda, et kõikidele Elisa lepingulistele klientidele jaotame edaspidi ainult mobiil-ID-d toetavaid SIM-kaarte."

Olemasolevaid tavapäraseid SIMe ei pea kliendid vahetama kiirustama, sest need töötavad Elisa võrgus edasi. Kuna mobiil-ID teenus on nutiseadmes saanud niivõrd mugavaks abivahendiks kõikvõimalike pangatoimingute, teeninduskeskkondade ja digiallkirjastamise juures, siis tasub sedavõrd turvalisele identifitseerimisvahendile siiski üle minna, soovitas Ploomann.

„Mobiil-ID-d toetav SIM-kaart on väga praktilise väärtusega, sest täna on kolinud väga paljud teenused just nutiseadmesse. Nii võivad ajakriitilise väärtusega toimingud jääda aga tegemata. M-ID-d kasutades on taolised olukorrad hõlpsalt välditavad." Näiteks tuludeklaratsiooni on turvaline ja kiire kinnitada oma nutiseadmes kasutusel oleva m-ID-ga.

Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl märkis, et kuigi mobiil-ID järele tingib üha kasvava vajaduse just nutiseadmete pealetung, siis teisalt on tegemist ülimugava lahendusega ka nuputelefonide kasutajatele.

Elisa saavutas koostöös Sertifitseerimiskeskusega kokkuleppe, mille tulemusena ei pea klient enam Mobiil-ID-ga liitudes tasuma 10 eurost riigilõivu ning seejärel vahetama oma olemasoleva SIM-kaardi uue vastu. Riigilõivu osa sisaldub igakuises kuutasus ühe euro näol ning kui SIM-kaart toetab juba M-iD-d, ei lisandu ka tavapärast SIMi vahetustasu.