Eelmisel aastal sõlmitud ühinemistehingu tulemusena Eesti suurimaks advokaadibürooks tõusnud Ellex Raidla juhtivpartner Ants Nõmperi sõnul oli Eesti õigusteenuste kogumaht ca 50 miljonit eurot, millest 2/3 on võrdsetes osades esikolmiku käes ja ülejäänu jaotub väiksemate büroode vahel.

Ellex Raidla kasvatas 2017. aastal nii käivet kui kasumit ning teostas olulise strateegilise arenguhüppe liitudes advokaadibürooga Primus. Liitumise järgselt Ellex Raidla nime kandvas ja Baltikumi suurimaks kasvanud advokaadibüroos töötab Eestis 70 ja ülebaltiliselt 285 inimest. Büroo 2017. aasta konsolideeritud käive kasvas 9,5 miljoni euroni ja kasum 3,2 miljoni euroni.

Nõmperi sõnul on turuküpsuse üheks selgeks märgiks ka klientide nõudlikkuse kasv advokaadile. „Ettevõtetel on väga tugevad juriidilised osakonnad, sisseostetud teenuse kvaliteedilt oodatakse absoluutset maksimumi, teenus peab olema kiire, väga konkreetne ja advokaadibüroo peab suutma kokku panna iga kliendi spetsiifikale vastava meeskonna,“ selgitas Ellex Raidla juhtivpartner.

Tema sõnul on see ka põhjuseks, miks turg konsolideerub ja seda veab loetud arv suuri advokaadibüroosid. „Suur büroo suudab kiiruse ja tippkvaliteedi nõudmisega operatiivsemalt hakkama saada, sest kui ühel päeval vajab klient abi andmekaitse või kinnisvara üürilepingu asjus, siis juba järgmisel on tema jaoks vaja komplekteerida kohtuvaidluse kahurvägi või teha keeruline ülebaltiline tehing või hange. Klient vajab kindlustunnet, et seda teeb iga kord vastava valdkonna spetsialist ja et ühes asjas oleks koos nii kvaliteet kui efektiivsus,“ kirjeldas Nõmper ootusi advokaadile.

2017. aasta töö iseloomu hinnates lausus Nõmper, et turg on nii ühinemistehingute kui kinnisvara ja finantseerimisvaldkonna suurprojektide päralt. „Kaalukateks näideteks on Tere omandamine Maag Grupi poolt, Luminori turule tulek, mitmed riskikapitali investeeringud ja kinnisvarafondide aktiivsus turul. Kohtuvaidluste ilmekaimad näited on kindlasti mastaapsed osanike vahelised vaidlused ning valdkonnaspetsiifilised vaidlused, näiteks meditsiini ja meedia valdkonnas,“ rääkis Nõmper.