Lisaks antakse uuele omanikule teenuse jätkamise hõlbustamiseks kaasa ka senise kliendibaasi kontaktid ja teenuse kasutusstatistika. Samuti saab uus omanik oma kasutusse haldussüsteemi, mida saab kasutada kiirlaadimistaristu juhtimiseks ja haldamiseks.

Laadimisvõrgu loomise eesmärk oli tagada elektriautode liikumiskindlus ja võimaldada sõidukit kõikjal Eestis laadida. ELMO teenusega soovitakse ka suurendada taastuvenergia kasutust Eesti transpordis.

Laadimistaristu ostuga kaasneb uuel teenusepakkujal kohustus tagada selle terviklik toimimine ning vastavus Euroopa Liidu ning Eesti Vabariigi õigusaktidega vähemalt viie aasta jooksul.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium pani eelmise aasta aprillis avalikule enampakkumisele ELMO Rendi ehk elektriautode renditeenuse koos selle juurde kuuluva masinapargiga, milles sisaldub 31 elektriautot ja 15 rendiautode tavalaadijat.

Enampakkumisel osales neli pakkujat ning edukaks tunnistati ELMO Rent OÜ poolt esitatud ühispakkumus maksumusega 277 000 eurot. Pakkumise alghinnaks oli 120 000 eurot.