Ärilehe lugeja sõnul väljus Rapla rong täna hommikul ligi tund hiljem. Raplast Tallinna poole pidi sõiduplaani järgi väljuma kolm rongi - kell 6:03, 6:39 ja 7:01. Kell 6:55 seisis aga jaamas endiselt esimesena väljuma pidanud rong, kuhu kõik kolme rongi jagu reisijaid ennast peale pidi mahutama.

"Kohila jaamas täitus rong täiesti ääreni rahvaga, järgnevates peatustes inimesed sõna otseses mõttes pressisid ennast peale või jäid maha," kirjeldas lugeja.

"Kõikide tänahommikuste hilinemiste põhjuseks oli reisi 370 (Türi-Tallinn väljumisega 5:26) Keavas ilmnenud rongi uste tehniline rike. Raudtee eripäradest tulenevalt hilinesid seetõttu ka teised Türilt Tallinna suunduvad rongid (372 Türi-Tallinn ja 374 Türi-Tallinn), sest nad jäeti järgnevatesse jaamadesse ootama," selgitas Luhthein Ärilehele.

Kui tehniline rike kõrvaldati, hakkasid Luhtheina sõnul ka kõik rongid liikuma.

"Esimene Türi-Tallinn rong jõudis lõppjaama umbes 45 min hilinemisega, teiste hilinemine oli väiksem. Kuna inimesed peatustes ootasid, siis loomulikult soovisid nad kõik võimalikult kiiresti sihtpunkti jõuda, mistõttu läks esimene rongidest ka teistest rohkem täis," rääkis Luhthein.

Ta lisas, et tulenevalt rongide ringlusest ei saanud reis 041 Viljandisse väljuda enne, kui koosseis oli jõudnud Tallinna.

"Kaalusime reiside asendamiseks ka busside tellimist, ent kuna rong sai reisijaid teenindada enne, kui buss oleks kohale jõudnud, oli rongide kasutamine mõistlikum lahendus," lisas Luhthein.

Elron vabandab ebamugavuste pärast.