Majandusministri hiljutisest käskkirjast selgub, et näiteks veebruaris jäi ära kuus reisi, mida ei asendatud bussiga. Elroni kodulehelt võib hilinemiste info järgi öelda, et keskmiselt tuleb kuus ette 5–6 hilinemist, mõnikord ka rohkem.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et hilinemiste ja ärajäävate reisidega ennegi kimpus olnud Elroni hädad jätkusid möödunud reede, kui üks rike vallandas rongide hilinemise ahela, mille tõttu umbes 40 Tallinnast Pärnusse sõita soovinud reisijat jäid Lelle jaamas tundideks perroonile ootama asendusbussi, mida ei tulnud. Inimesed pidid ennast ise koju aitama, tellides taksod.

Elron on lubanud inimestele kompenseerida kulutuse, mis nad reedel enda transpordile tegid.

„Elron vabandab klientide ees, kes pidid reede õhtul pikalt sihtkohta jõudmist ootama. Meie töötajad andsid küll endast parima, ent mõistame, et klientide kannatus pandi sellest hoolimata proovile. Palume neil, kelle reisid reede õhtul hilinesid, võtta Elroniga otse ühendust (info@elron.ee), et saaksime kompenseerida reisijate tehtud lisakulutused ja hüvitada viivituse.”

AS Eesti Liinirongid, mille kaubamärk on Elron, kuulub sajaprotsendiliselt Eesti riigile. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ei anna Elroni reedesele liikluskaosele hinnangut enne, kui on lõpule jõudnud lepinguline järelevalve. MKM-i nõuniku Rasmus Ruuda sõnul ei ole parasjagu võimalik öelda, kui palju hilinemisi on Elronil sel aastal ette tulnud.

„Võime öelda, et hilinemiste järelevalve pidevalt käib ja oleme Elroni süül toimunud jaanuari-aprilli rongide hilinemiste ja ärajäämiste eest neile 8763 eurot trahvi teinud,” sõnas ta. „Mai-augusti hilinemised on praegu menetluses.”

Majandusministri hiljutisest käskkirjast selgub, et veebruaris jäi Elronil ära kuus reisi, mida ei asendatud bussiga. Hilinemisi oli 16, hilinemiste pikkused kõikusid 16 minutist 118 minutini.

Märtsikuus jäi Elronil ära kaks reisi, hilinemisi oli kolm. Aprillis hilines kaks Elroni reisi. Nende kolme kuu hilinemiste ja ärajäänud reiside eest sai Elron riigilt trahvi pea 5500 eurot.

Elronil on lääne-, edela-, ida- ja kagusuundadel ühe päeva jooksul kokku 199 väljumist.