"Täna varahommikul tuli ette mitmeid tehnilistest põhjustest tingitud takistusi rongide töös, milles oli oma osa ka suurtel külmakraadidel," kinnitas Elroni kommunikatsioonijuht Mai Vahtrik Delfile.

Reise Valga-Tallinn-Tartu (nr 331 ja nr 011) reisi teenindama pidanud koosseis alustas reisi Valgast plaanipäraselt kell 6.17, ent ei saanud voolumuunduri jahutussüsteemi tõrke tõttu Sangastest edasi sõita. Asendusbuss pidi Sangastesse jõudma esialgse plaani kohaselt 40 minuti jooksul, kuid selgus, et busse ei saada käima.

Kuna rong hakkas liikuma enne, kui asendusbussid oleksid jõudnud, jätkati sõitu Sangastest Tartuni rongiga umbes kell 8.56. Et sama koosseis pidi teenindama ja Tartust Tallinnasse jätkuvat reisi 011, asendati see bussidega. Idasuunal hilines veel ka reis nr 015 Tallinn-Tartu koosseisurikke tõttu, reis 382 Tartu-Koidula hilines 29 minutit teise rongi hilinemise tõttu.

404 Tallinn-Aegviidu ja 524 Riisipere-Tallinn hilinesid teiste rongide hilinemise tõttu. Reisi 507 Tallinn-Paldiski teenindanud rongil esines samuti tehniline tõrge, mistõttu teenindati alates Pääskülast reisi 507 ja reisi 528 Paldiski-Tallinn reisijaid asendusbussidega. Alates Pääskülast sõitis lisaks bussidele ka rong (528) Balti jaamani.

Väiksemate tehniliste tõrgete või teise rongi hilinemiste tõttu hilinesid reisid 401 Aegviidu-Tallinn, 041 Tallinn-Viljandi, 372 Türi-Tallinn, 046 Viljandi-Tallinn ja 301 Tallinn-Pärnu.

"Hetkel tegelevad Elroni ja rongivalmistaja tehnikud probleemide lahendamisega ning annavad endast kõik, et tõrked ei korduks. Vabandame klientide ees tekkinud ebamugavuste pärast," ütles Vahtrik.