Kõik algas aastal 1992. aastal, kui Archie Karas (sündides Anargyros Karabouniotis, kreeklane) sõitis Las Vegasesse vaid 50 dollarit näpus. Ta oli 41-aastane ja sai USAsse tulla kuna ta oli töötanud krusiisilaeval kelnerina. USAs, Los Angeleses, töötas ta restoranis, mis asus bowlingu- ja piljardisaali lähedal. Ta käis mängimas piljardit ning teenis sellega peagi rohkem kui kelnerina. Kui ta enam sobivaid vastaseid ei leidnud, siis läks ta üle pokkerilaua taha. Temast sai ka selles mängus väga kõva käsi. Mehel oli peagi teenitud 2 miljonit dollarit. 1992. aastal kaotas ta kõik. Talle jäi kätte veel vaid 50 dollarit. Siis otsustas ta minna Las Vegasesse, et tõeliselt suuri kalu püüda.

Temast sai professionaalne mängur (teisisõnu, ärge seda kodus järgi proovige). Kui ta jõudis Mirage-nimelisse paika, siis algas tema võitude seeria, mida tänaseni tuntakse The Runi nime all. Karas kohtas Mirages esmalt tuttavat pokkerimängijat ja palus talt 10 000 dollarit laenuks. Nii suur summa? Tuttav aga teadis Karase võimeid ja käis raha välja. Ta vaatas, kuidas mees tegi 10 000 taalast mõne tunniga 30 000. Karas andis sõbrale 20 000 dollarit ja talle endale jäi 10 000. Ta otsustas selle raha panna piljadrimängu.

Sisenedes ühte Las Vegase piljardisaali nägi ta kõva mängumeest, keda teatakse mr. X-ina. Nad teadsid teineteist ja leppisid kokku, et mängivad raha peale. Nad alustasid väikeste panustega, 5000 dollarit mängu kohta. Sellest sai kahe mehe vahel regulaarne kahevõitlus. Järgmise kahe ja poole kuu jooksul kohtusid nad pidevalt, et mängida. Summad aina kasvasid. Õhtu jooksul mängiti sadadele tuhandetele dollaritele.

Ühes mängus kaotas Karas 320 000 dollarit, kuid see ei olnud talle suureks löögiks, sest ta oli selleks hetkeks 1,2 miljoniga plussis. Siiski mõistis ta, et mr. X on liiga hea, et teda regulaarselt võita. Ta teadis siiski väga hästi, et tema partner ei oleks sugugi rahul, kui mees ühel hetkel enam kui miljoni dollariga lihtsalt ära jalutaks. Karas pakkus, et kaks meest võiks siirduda hoopis pokkerilauda.

Ka seal kasvasid panused peagi väga suurteks. Kolme nädala pärast oli Karas võitnud lisaks veel kolm miljonit dollarit. Kokku oli ta kolme kuuga mängides võitnud 7 miljonit dollarit.

Professionaalsed mängurid ei lõpeta suures plussis olles ja ei investeeri võidusummat, et nautida muretult edasist elu. Ta otsis hoopis kõige kõrgemate panustega pokkerilaua Las Vegases ja hakkas seal ässama. Ta seadis 5 miljoni dollari eest žetoone enda ette lauale. Et vastaseid veelgi ärritada lahkus ta vahepeal lauast baari, 5 miljonit vedeles lihtsalt niisama laual. Tegelikult jälgisid loomulikult toimuvat ka kasiino turvamehed.

The Run jätkub

Karas võitis veel 10 miljonit ja seda kõigest kuue kuuga. Tema vastasteks olid tolle aja parimad mängijad. Tema imeline seeria aina jätkus. Panused kasvasid. Need jõudsid ühel hetkel 500 000 dollarini. See tõi mehele ka tagasilöögi, sest peaaegu keegi ei soovinud temaga enam mängida.

Karas kaotas kuue kuu jooksul vaid korra. Tal hakkas igav ja ta viis 17 miljonit dollarit täringulaudade juurde. Ta veenis kasiinot, et ta tohiks teha ühele veeretusele 100 000-dollarilise panuse. See oli 20 korda rohkem kui tavapäraselt lubatud oli.

Ta rääkis kasiino omaniku ära isegi 200 000-dollarilise panuse osas. See privileeg võeti talt kohe ära, kui ta oli kahe järjestikkuse täringuviske järel saanud miljon dollarit.

Ühel päeval oli mees sellises hoos, et võitis 3 miljonit dollarit. Ta võttis selle sularahas kaasa ja lahkus. Ta viskas raha autos juhi kõrvalistmele ja viis selle panka. Kahe ja poole aastaga oli ta taskusse pannud 40 miljonit dollarit.

Õnn pöördus täielikult

Las Vegase suurtel võidulugudel on alati üks ühine joon. Need lõppevad kurvalt.

Järgmise paari nädalaga kaotas Karas meeletu summa, kokku erinevate mängudega 30 miljonit dollarit. Mees, kes tavaliselt oli vana rahu ise, oli nüüd šokis. Ta lendas tagasi Kreekasse, et mõtteid koguda.

Aga Las Vegas tõmbab paljusid tagasi, eriti proffe. Karas tuli tagasi ja kaotas veel 10 miljonit. Tal oli veel järgi miljon. Siis ta korraks kosus ning võitis ühe pokkerimänguga 2 miljonit. Ta läks võiduga täringulauda ja kaotas kõik.

Mees oli nüüd rahatu. Ta oli kuu ajaga kaotanud 40 miljonit dollarit.

Karas ei andnud alla. Ta võitis ja kaotas järgmise 20 aastaga veel miljoneid.

Paraku ei saa mees enam kunagi sellist võiduseeriat korrata. Ta on elu ja tervise juures ning resideerub Las Vegases, aga Nevadas tegutsev vastav komisjon pani mehe „musta raamatusse" ehk ta ei tohi enam kunagi osariigi territooriumil hasartmänge mängida. Miks? 2013. aastal jäi ta blackjacki lauas vahele kaartide markeerimisega.

Selline oli väike sissevaade läbi aegade ühe hullumeelsema hasartmängija ellu.