Niisiis Ärilehe kiire vaatlus tuvastas, et meie esilauljad elavad nagu kirikurotid. Nii mõnelgi ei ulatu kuupalk miinimuminigi välja. Osadel on aga palgareal lausa ümmargune 0.

Võtame või Curly Stringsiga suuri tegusid tegevad Eeva ja Villu Talsi. Nende firma Talsi Music OÜ suutis 2015. aastal saada 201 254 eurot käivet, mis on üks vabariigi muusikute paremaid näitajaid. Samas palka endale ei makstud ning dividende ka välja ei võetud.

Samas olgu öeldud, et Eeva Talsi töötab Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakoolis pärimusmuusika osakonna juhina.

Palga osas on nullimees ka Cool D ehk Priit Kolsar ja tema ettevõte Helapro OÜ. Palka keegi ei saanud, aga dividende küll, 3000 euro eest.

Suurima palgakuluga firma on lauljatest Tanel Padaril ja Danel Pandrel. 2015. aastal maksid nad neljale täiskohaga töötajale välja keskmiselt 912-eurost brutopalka kuus. Dividende ei võetud.

Palgatabeli teisel kohal on Jaagup Kreemi firma Osaühing Termitaator Music. Kahele täiskohaga töötajale maksti siin eelmisel aastal 529 eurost brutopalka kuus. Dividende ka siin ei makstud.

Kolmanda koha saab siin Ott Lepland oma ettevõttega Vocal Music OÜ. Üks täiskohaga töötaja ehk tõenäoliselt Lepland ise sai firmalt iga kuu keskmiselt 438 eurot palka.

Tuletame siinkohal meelde, et miinimumpalk on Eestis alates 1. jaanuarist 390 eurot. Täpselt sellist palka maksavad oma töötajatele Birgit Sarrapi ettevõte ning Hendrik Sal-Salleri kaks firmat. Seejuures Sal-Salleri OÜ Bulldozer maksis vaadeldud muusikute seas konkurentsitult suurima, 25 000-eurose dividendi. Ka Birgit Sarrap maksis endale 10 000 eurot dividende.