Ei ole kehtlust, et Elvis on legend. Tema surma peavad paljud tänini valeks ja nad arvavad, et tegelikult mees elab. Katoliku kiriku nunnad kirjutasid FBI-le tema elu ajal, et Elvisel on Ameerika noortele ohtlik mõju. Ta võitis lugematul arvul erinevaid muusikaauhindu ning tema plaadid müüsid ülihästi. Mehe elu viimased aastad olid uskumatud. Seetõttu ei olnud tal surres maha jätta ka meeletut varandust.

1935. aastal sündinud Presley kasvas üsna vaeses peres, kus sõltuti tihti naabrite lahkusest, kes jagasid neile toitu ja muud vajalikku. Tõsisemalt hakkas ta muusikaga tegelema, kui pere kolis Memphisesse.

Tema edukast karjäärist on palju juttu olnud. Ühel hetkel tuuritas ta meeletus tempos ja sai ühe esinemise eest miljon dollarit. Ta oli väga rikas mees, kuid paraku kaasnes kõige sellega pidutsemine ja halb seltskond. See, kuidas Elvis väga suured summad lihsalt laiaks lõi, on väga traagiline lugu.

Pidutsemine ja narkootikumid hakkasid mõjutama ka tema esinemisi. Oli kontserte, kus ta ei suutnud laule lõpetada või neid isegi mitte alustada. Pere- ja bändiliikmed leidsid ta mitmeid kordi meelemärkuseta lebamas. 1977. aastal suri ta südamerabanduse tõttu.

Kui palju oli tal varandust?

Oma karjääri jooksul müüs ta üle maailma ligi 600 miljonit plaati. Nagu juba öeldud võis ta ühe kontserdi eest küsida vabalt miljon dollarit. Kui ta suri, jättis ta maha siiski vaid 5 miljoni dollari eest vara. See ei ole kindlasti väike summa, kuid väga palju vähem kui ta karjääri jooksul teeninud oli. Kuhu siis raha kadus?

Presley puhul läks see peamiselt nelja suunda - kinnisvara, narkootikumid, raha laiali jagamine ja tema lahutus.

Tema koduks oli legendaarne Graceland, 23-toaline häärber Memphises. Ta ostis selle 102 500 dollari eest 1957. aastal. Järgmistel aastatel ostis ta 500 000 dollari eest maad selle ümber ning sisutas häärberi.

60ndate lõpuks oli tal tekkinud tõsine narkoprobleem. 1977. aastal kirjutaks üks tema kahest arstist mehele välja 10 000 doosi amfetamiini, rahusteid ja muid narkootilisi aineid ja seda vaid seitsmeks järgnevaks kuuks. Ei ole teada, kui palju ta täpselt narkootikumidele kulutas, aga selge oli see, et ta oli väga tihti nii segi, et suutis vaevu tegutseda.

Pere ja sõbrad kulutasid palju

Kuid kõige enam kulus Elvisel raha perekonnale ja sõpradele laiali jagamise peale. Oma noosi sai ka tema koolivendade punt, keda kutsuti „Memphise maffiaks". Kui Presley ema suri, siis abiellus tema isa uuesti. Ta otsustas isa uue perekonna Gracelandi lähedusse kolida. Isa sisustas kodu nii, et isegi magamistoas oli bassein. Presley uksele koputasid aina ka teised pereliikmed, et oma noosi nõuda. Kohale ilmusid isegi kaugemad sugulased.

Kui Presley reisis, siis olid temaga kaasas nii pereliikmed kui „Memphise maffia". Käis pidev pidutsemine, prostituutide tellimine ja laia elu elamine. Kõige eest tasus Elvis.

Elvisel oli tekkinud paranoia, sest ta sai tapmisähvardusi. Seetõttu rentis ta näiteks enda ja sõprade kasutusse terve lõbustuspargi, et enda lemmik-ameerika mägedel sõita. Igas linnas, kus ta peatus, pidid tema hotelli toad nägema välja nagu need asuks Gracelandis, et ta ei tunneks koduigatsust. Ta kulutas palju raha ka iseendale, ostes näiteks kolm roosat Cadillaci.

Lahutus Priscilla Presleyst oli nii emotsionaalselt kui finantsiliselt väga valus löök. 725 000 dollarit pidi mees maksma kohe, lisaks toetus nii naisele kui nende tütrele. Läks ka 5% tema plaadifirmast ja 50% ühise Beverley Hillsi maja müügist.

Kuna Elvis Presley ei suutnud elu lõpus enam enda eest hoolt kanda, siis hakkasid tema vara ja asju üle võtma sõbrad ja pereliikmed. Mõned lihtsalt tulid tema koju ja võtsid, mida heaks arvasid.

Viimastel aastatel elas ta koos Giger Aldeniga. Naine võttis pärast Elvise surma kohe ühendust National Enquireriga ja soovis vägeva loo eest 100 000 dollarit. Tema sugulane Billy Mann sai 18 000 dollarit, et teha matustel foto avatud kirstus lamavast Elvisest. See läks National Enquireri kaanele ja siiani on see lehe enim ostetud number.

Pärast surma varandus kasvas

Elvis jättis oma varanduse oma isale, vanaemale ja toona 9-aastasele tütrele Lisa Mariele. Isa ja vanaema surid ning seega jäi varandus nüüd Priscilla Preslyle, kes oli Elvisega pärast nende lahutust siiski hästi läbi saanud.

Priscilla oli tark ja tegus naine, kes oli ise ehitanud võimsa moeimpeeriumi. Ta otsustas Elvise kuulsuse raha teenima panna. Ta muutis Gracelandi turismiatraktsiooniks-muuseumiks.

Juba kuu aja pärast oli ta tagasi teeninud raha, mille ta oli selle alla pannud. Ta lõi ettevõtte Elvis Presley Enterprises ning andis selle üle Lisa Mariele, kui ta oli 1993. aastal saanud 25-aastaseks. Presley varandus oli pärast Gracelandiga seotud erinevaid kulusid kukkunud 1 miljoni dollari peale. Priscilla suutis sellest kasvatada 100 miljonit.

Graceland on siiani USA populaarsuselt ja külastatavuselt teine maja peale Valget Maja. Ilmusid uued albumid varem avaldamata muusikaga ning suurt populaarsust on saavutanud ka erinevad töötlused tema lugudest. Ta on täna surnud artistidest edukuselt teisel kohal. Mees oleks kindlasti uhke selle üle, millise impeeriumi tema eksnaine ja tütar tema mälestuseks üles on ehitanud. Paraku ei tahaks ta uuesti näha, millised inimesed teda tema viimastel aastetel ümbritsesid.