Soome firma Rannila Steel raskused, mis sundisid firmat oma töötajad sundpuhkusele saatma, ei mõjuta sama kontserni Pärnus asuvat ettevõtet AS-i Rannila Profiil.

"Rannila Profiil on iseseisev firma, Rannila Steeliga oleme seotud Rautaruukki kontserni kaudu," ütles Rannila Profiili marketingijuht Uku Randmaa. "Seega on tegu eri firmade, erinevate turuosade ja probleemidega."

Randmaa sõnul pole Rannila Profiili müüginumbrid vaatamata konjunktuuri langusele ja ehitusturu kokkutõmbumisele sel aastal kahanenud, samuti pole kannatanud eksport. "Katsume hoida läbimüügi osas eelmise aasta tempot ning toome turule ka uusi tooteid," rääkis ta.

Lisaks aasta algul avatud siseseinakarkasside tootmisliinile on Rannila Profiil alustanud uue välisseina kattematerjali tootmist ning Randmaa sõnul tuleb peatselt turule ka uus katusekattematerjal.

Randmaa märkis, et Rannila Profiil on tõusnud käibelt suurimaks ehitusmaterjalide tootjaks Eestis. Ettevõtte mullune käive oli 578 miljonit krooni, tänavu oodatakse samas suurusjärgus käivet.

Rannila Profiili turunduspiirkond on Baltimaad, Valgevene, Ukraina, Moldova. Eestist välja läheb ligi 60 protsenti toodangust.

Rannila Profiili Pärnu tehase uued tootmisruumid valmisid 1997. aasta augustis, ettevõte on asutatud 1992. aastal.

BNS