Kübar (28) on lõpetanud Tartu ülikooli ajakirjanduse erialal ning õppinud magistriõppes politoloogiat. EMSL-is on ta tegev 2005. aasta kevadest, varem on Kübar töötanud Res Publica organisatsioonisekretäri ja liikmeteenuste juhina, reklaamibüroos Zoom ning ajakirjanikuna Eesti Päevalehes, ajakirjas Favoriit ja Virumaa Teatajas.

“EMSL on 15 aastat olnud Eesti kodanikuühenduste arendamise ning neile soodsama tegutsemiskeskkonna loomise eestvedajaid, puudutagu need kodanike kaasamist otsustusprotsessidesse, ühenduste rahastamist, seadusandlust ja teisi teemasid. Nende tegevustega kavatseme ka jätkata,” ütles Kübar. “Selle kõrval soovime aga senisest enam keskenduda aktiivsete kodanike kasvatamisele, hoolivuse, sallivuse ja vastutustunde levikule ühiskonnas.”

EMSL-i kauaaegne juhataja Kristina Mänd sai augustist ülemaailmse kodanikuühenduse CIVICUS asedirektoriks, juba aasta algusest on Mänd koordineerinud CIVICUS-e peakontoris Lõuna-Aafrika Vabariigis kodanikuühenduste katusorganisatsioonide võrgustikku. Vahepeal täitis EMSL-i juhataja kohuseid varem Eesti korteriühistute liitu juhtinud Marit Otsing, kes samuti jätkab tööd EMSL-i juures.