EMT 3G leviala katab suurema osa Tallinnast välitingimustes. Samuti lisandub võimalus 3G telefoni kasutajal kasutada uusi kiireid andmesideteenuseid välismaal viibides, kus 3G võrk on juba avatud.

EMT 3G võrgus on võimalik kasutada videokõne teenust 3G telefonide vahel, vaadata aktuaalseid telesaateid sobival hetkel ning surfata peaaegu ADSL kiirusega internetis.

Tehniliselt on kõikidel 3G klientidel võimalik ka erinevate telekanalite vaatamine reaalajas, kuid selle võimaluse pakkumise eelduseks on vastavate rahvusvaheliste lepingute sõlmimine, mis nõuab aega.

Samuti kiireneb EMT mobiilse portaali EMT Go! kasutamine ja kiiremini liiguvad MMS-id.

3G teenuste kasutamiseks peab EMT kliendil olema 3G toega telefon. Avamise hetkel on EMT võrgus juba ligi 400 3G telefoni.

EMT 3G võrgus maksab videokõne 4,95 kr/min ja klippide vaatamine vastavalt klipi edastamiseks kuluvale andmemahule, millele võib lisanduda klipi hind 15-25 krooni. Sõltuvalt klipi kvaliteedist kulub andmemahtu minutis madala kvaliteedi juures 0,9 kr/min ja kõrge kvaliteedi juures ca 4 kr/min. EMT Interneti hinnad on ka 3G võrgus seni kehtinud hinnaga

Vastavalt Eesti 3G litsentsitingimustele tuleb 2010. aastaks katta 3G võrguga 30% Eesti elanikkonnast tingimusel, et andmeedastuskiirus linnades on vähemalt 144 ja mujal 64 kilobitti sekundis.

EMT 3G võrguseadmete tarnija on Ericsson, kelle seadmetel töötab 44 ehk üle poole maailma 80st kolmanda põlvkonna mobiilsidevõrgust.