“Omanikul on alati õigus juhti vahetada — näiteks kui ettevõtte juhi ja omaniku nägemus ei lähe ettevõtte ja turu arengu kohta kokku,” kirjutas Aaviksoo teisipäevaö ajakirjanikele saadetud põhjenduses. Viidates kokkuleppele Eesti Telekomiga, ei soostunud ta oma lahkumise põhjuseid rohkem kommenteerima.

Postimehe andmeil on üheks visioonide lahknevuseks koostöö ja hilisem liitumine Elioniga.

“Me oleme arutanud firmade kokkupaneku võimalusi ja ma arvan, et see on mõistlik idee,” ütles Eesti Telekomi nõukogu liige Raivo Vare. “Konvergents on nähtav, kõik teised suuremad turuosalised liiguvad selles suunas.”

Koostöö tähtsust toonitas ka EMT nõukogu esimees Jaan Männik. “Kogemused on näidanud, et koostöö peab jõudma uuele tasemele,” lausus ta. “Turu kasv aeglustub, seega peame muutuma oma tegemistes efektiivsemaks ja kliendikesksemaks.”

Sama ütles ka EMT uueks ajutiseks juhiks määratud Elioni juhatuse esimees Valdo Kalm. “See on olnud selge sõnum omaniku poole pealt, nad tahavad näha uuel tasemel koostööd,” lausus ta.

Tele2 Eesti juhatuse esimees Üllar Jaaksoo ütles, et Elion ja EMT saaksid mitmeid funktsioone ühendada või isegi firmad kokku panna ilma, et brändide Elion ja EMT liitmisele kohe mindaks.

Teiseks komistuskiviks sai Aaviksoole vastuseis TeliaSonera plaanile firmast rohkem raha kasumina välja võtta ja vähem investeeringuteks jätta.

Mitu Postimehega kõnelenud asjatundjat ütles, et rootslastest omanikud tahtsid EMTst rohkem raha kasumina välja võtta, kuid Aaviksoo visioon oli kasumi firmasse investeerimise jätkamine.