„Mobiilirakenduste ehk äppide maailm on plahvatuslikult kasvav ning üha sagedamini võib kuulda edulugusid rakendustega rikkaks saamisest - olgu selleks siis soomlaste Angry Birds või Eesti ettevõtte loodud Drag Racing,“ kirjeldas EMT tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

„Rakenduste puhul on aga enamasti takistuseks see, et sul võib olla vahva idee, kuid ei oska seda realiseerida. Sellepärast kuulutamegi välja konkursi just ideedele, mitte ei vali parimat juba valmis rakenduste hulgast.“

Esitatud ideid hindab 5-liikmeline žürii, kuhu kuuluvad Garage48 asutaja ja mentor Ragnar Sass, ajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa, Creative Mobile asutaja Vladimir Funtikov, infotehnoloog ja IT-visionäär Linnar Viik ning EMT tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

„Ideede hindamisel arvestame, et idee põhjal väljaarendatav mobiilirakendus peaks muutma inimeste elu mugavamaks ja lihtsamaks ning aitama neil midagi teha paremini või kiiremini,“ tutvustas Tammiste žürii tööd. „Loomulikult hindame ka potentsiaali võimaliku tulu teenimiseks ehk seda, kas mobiilirakendusel on lootust edukaks saada.“

Esitatud ideedest valib žürii välja 10 parimat, mida esitletakse avalikkusele ning mille hulgast valitakse rahvahääletusel rahva lemmik. Ka žürii valib kümne finalisti seast välja parima idee, mis kuulutatakse konkursi võitjaks ning arendatakse EMT poolt EMT kuludega välja reaalseks mobiilirakenduseks. Võitja avaldatakse 12. novembril 2012 ning selle järel asutakse rakendust arendama, milleks kulub eeldatavalt 2-3 kuud.

Kõik esitatud ideed, mis võitjaks ei osutu, jäävad arhiivi ning neid ei avaldata ega kasutata ilma idee esitaja nõusolekuta ja heakskiiduta.

Mobiilirakenduste ideid saab esitada kuni 31.oktoobrini (kaasa arvatud) lehel www.emt.ee/appmiljonar.