800 MHz sagedus võimaldab kiire mobiilse 4G/LTE internetiga katta kiiremini laiema territooriumi, sealhulgas maapiirkonnad, teatas ettevõte.

„See võimaldab EMT-l katta terve Eesti kiiresti 4G/LTE võrguga ning olla sellega taas kord esimene Eestis,“ ütles EMT tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

„Kuna oleme teinud eeltöid uue sageduse kasutuselevõtmiseks, võimaldab see võrgu väga kiiret laiendamist. See kogemus on meil olemas juba esimese 4G/LTE litsentsi saamisel 2010.aastal: kuna eeltööd olid tehtud, avasime Eesti esimese 4G võrgu kuus minutit pärast litsentsi kättesaamist.“

Senini on EMT kasutanud 4G/LTE võrgu väljaehitamisel 1800 ja 2600 MHz sagedusi ning jätkab kombineeritud sageduste kasutamist ka edaspidi, kuna kõrgemad sagedused tagavad parema kvaliteedi ning viia klientideni suuremaid andmesidekiiruseid tihedamalt asustatud piirkondades.

Tammiste sõnul on plaan täita konkursil antud lubadus juba käesoleva aasta juuni keskpaigaks.

„Varasemate võrguehituskavade kohaselt plaanis EMT katta 95% Eesti territooriumist 4G/LTE võrguga käesoleva aasta lõpuks, kuid 800MHz litsents võimaldab seda teha juba esimesel poolaastal,“ märkis Tammiste.

„Kahtlemata on see väga hea uudis kõikidele 4G/LTE teenust kasutavatele klientidele, sest selle konkurssi võitmine tähendab klientidele, seda, et sisuliselt üleöö võib olla 4G ka piirkonnas kus seda eelnevalt ei olnud. EMT-s müüdavad 4G toega “

4G teenuse pakkumiseks on EMT valinud LTE tehnoloogia, ehitades 4G jaoks täiesti uue võrgu.