"Looduslikult piiratud raadiosageduste tõttu ei poolda me piiramatu mahuga pakette, mis on mõeldud vähestele kasutajatele ning koormavad võrku ebaproportsionaalselt palju teiste kasutajate arvelt. Küll aga otsime teisi võimalusi pakkuda igale kasutajale talle vajalikke mahte," märkis EMT andmeside ja sisuteenuste osakonna juhataja Ando Meentalo pressiteates.

EMT 4G võrgus saavad kliendid nüüdsest kasutada maksimumkiirust kuni 150 megabitti sekundis. Need, kes vajavad näiteks koduses ruuteris kasutamiseks enam mahtu, saavad valida suurema, 60-gigabaidise mahuga makseviisi, mis sobib nii 4G kui ka 3G jaoks.

"Kliendid hindavad järjest enam 4G kiiret internetti, seetõttu oli vajalik üle vaadata ka pakutav teenuseportfell ning kohandada seda vastavalt turule ja klientide vajadustele," märkis Meentalo.

"Aasta lõpus tegime 3G kasutajatele pakkumise proovida 4G internetti ja 75 protsenti proovijatest otsustas jätkata uue teenuse kasutamisega. See tulemus koos oluliselt laienenud levialaga andis meile põhjuse pakkuda 4G teenuseid nüüdsest enamikes internetipakettides."

Uute 4G võimaluste kasutamiseks uutes pakettides tuleb kliendil soetada ka 4G-d toetav modem, ruuter või tahvelarvuti.

Ettevõte jätkab 4G levialasse investeerimist ja plaanib aasta lõpuks seda pakkuda 95 protsendile elanikkonnast. 4G teenuse pakkumiseks on EMT valinud LTE tehnoloogia ja ehitanud uue võrgu.