“Kahte suurt ettevõtet üks inimene kaua juhtida ei saa, mistõttu on minu ambitsioon enne jõule lahendus leida,” ütles Männik. Ta ei soovinud kommenteerida, kas uue juhi leidmiseks kuulutatakse välja konkurss ning kas uus juht peaks olema Eesti Telekomi ettevõtetega hetkel seotud inimene, öeldes vaid, et mõne potentsiaalse kandidaadiga on jutuajamisi olnud.

Kalmu sõnul on talle kui ajutiselt mõlema ettevõtte eest vastutavale juhile antud ülesandeks teha analüüs kahe ettevõtte koostöövõimaluste kohta. “Küsimus ei ole selles, kas kaks ettevõtet võiks ühendada, vaid selles, kuidas paremini kliente teenindada.” Analüüsi esimesed tulemused selguvad aasta lõpus. “Kaks ettevõtet lihtsalt liita oleks pisut liiga lihtsustatud käsitlus. Samas leiab kindlasti sünergiaid nii klientide kui kulude osas.”

Männiku sõnul sel aastal kindlasti EMT ja Elioni võimaliku liitmise otsust ei langetata. Otsus, kuidas jätkata, võib tema sõnul kõige varem tulla märtsis, seni analüüsitakse võimaliku liitumise plusse ja miinuseid.

“Fakt on see, et koostöö kahe ettevõtte vahel hakkab toimuma uuel tasandil. Tahame klientidele rõhutada, et tegemist on ühe ja sama ettevõtte ning süsteemiga,” ütles Männik.

Männiku sõnul jälgitakse tähelepanelikult arenguid Euroopas, kus mobiili- ja fiksoperaatorite liitmisest on räägitud juba 5-6 aastat, kuid seni on kaks divisjoni ühendanud vaid TeliaSonera. “Liitmisel teenindaksime kliente ühe organisatsioonina ning hoiaksime kulusid kokku,” rääkis Männik. “Samas on kaks ettevõtet väga erineva tausta ja kultuuriga ning ühinemisel neelaks suurem ettevõte väiksema alla,” lisas ta.

EMT endise juhi Peep Aaviksoo sõnul annaks kahe hea ettevõtte kokkupanek ühe hea ettevõtte. Samas möönis ta, et mõlemal ettevõttel on veel arenguruumi. “Grand Reservat ja pakiveini kokku valades ei saa Grand Reservat,” väitis Aaviksoo. EMT-d pikka aega juhtinud Aaviksoo ei ole uute tööpakkumiste seast veel valikut teinud.