EMT avalike suhete juhi Kaja Sepa sõnul puudutab TeliaSonera kommentaar kogu TeliaSonera gruppi, kuhu kuulub umbes 28 000 töötajat.

"EMT on grupis üks väiksemaid üksuseid, kus töötab 500 inimest, aga muidugi mõjutab grupi üldine tegevus ka meid," ütles Sepp Delfile.

"Loomulikult rakendab EMT pidevalt meetmeid efektiivsemaks tegutsemiseks. Tööjõu puhul oleme näiteks kasutanud seda varianti, et lahkunud või lapsepuhkusele läinud kolleegi asemele uut ei võeta, vaid püüame tema tööülesanded erinevate inimeste vahel jagada."

Elioni meediasuhete juhi Ingrid Piirsalu sõnul koondamised ettevõtet ei puuduta.

"Elioni personaliplaanide koostamine, s.h nii töökohtade loomine kui vähendamine, on eeskätt mõjutatud tehnoloogia arengust. Tehnoloogiliste süsteemide automatiseerimise tulemusena võib nendega seotud inimkäte vajadus tõepoolest väheneda," selgitas ta.

"Samal ajal sunnivad uued tehnoloogilised lahendused meid juurde värbama väga spetsiifiliste ametioskustega inimesi. Massilist koondamist Elion ei planeeri, töö tõhusam korraldamine on normaalne osa ettevõtte igapäevasest juhtimistegevusest. Elion on pidevalt arenev ettevõte, sestap muutub ka meie tööjõuvajadus.

EMT ja Elioni emaettevõte, telekomioperaator TeliaSonera teatas, et kuni 2000 inimest ähvardab koondamine, sest ettevõte alustab säästumeetmetega. Koondatavate täpset arvu veel ei teata.

TeliaSonera tegevjuhi Lars Nybergi sõnul kavatseb ettevõte oma tegevust lihtsustada, mis tähendab kahe miljardi Rootsi krooni ehk 200 miljoni euro säästmist kahe järgmise aasta jooksul.