AS-i Norby Telecom pankrotihaldur Ene Ahas ütles BNS-ile, et kuulutab välja uue enampakkumise pärast seda, kui on saanud juhtnöörid pankrotitoimkonnalt, kui kõrge alghinnaga Telecentrsi aktsiaid pakkuda.

Teisipäeval pani pankrotihaldur kõik 84.100 Telecentrs SIA aktsiat avalikule suulisele enampakkumisele alghinnaga 3,1 miljonit krooni. Aktsiad on koormatud pandiõigusega.

Ahase sõnul on Telecentrsi ostmisest huvitatud "kolm-neli huvilist", kes kõik on välismaised ettevõtted. "Kindlasti saavad aktsiad müüdud," ütles Ahas, kelle sõnul peeti hinda kõrgeks. Huvilised on Ahase sõnul avaldanud oma valmidust aktsiad osta, kuid mitte nurjunud enampakkumise tingimustel.

Lätis 1998. aastast alates tegutsev Telecentrs pakub sidelahendusi Lätis rohkem kui tuhandele juriidilisest isikust kliendile Baltimaades. Ettevõtte partnerite hulka kuuluvad riiklik energiaettevõte Latvenergo, Läti raudtee-ettevõte Latvijas Dzelzceļš, Lattelecom, Soome päritolu telekomiettevõte Elisa ning mobiiltelefonioperaatorid LMT ja Bite. Lisaks internetiühendusele pakub Telecentrs internetitelefoni, VPN-võrgu, veebimajutuse teenuseid.

Harju maakohus kuulutas Guido Sammelselja enamusosalusega telekommunikatsioonifirma Norby Telecom pankroti välja juuni keskel. Möödunud aastal üritas Norby Telecom saneerimist, kuid maakohus jättis juunis tehtud otsusega firma saneerimiskava kinnitamata, kuigi kava sai võlausaldajatelt heakskiidu.

Beta Systemsi kaudu Norby Telecomi enamusaktsiaid omav Sammelselg pankrotistus eelmise aasta detsembris. 2008. aastal oli Norby Telecomi tulude maht 26,8 miljonit ja kahjum 37,7 miljonit krooni. Aasta varem olid tulud 29,5 ja kahjum 22 miljonit krooni.