Uus advokaadibüroo soovib muuta kvaliteetse õigusteenuse kaasaegsemaks ja kättesaadavamaks, märkis büroo oma teates.

Indrek Tederi sõnul on advokaadibüroo Teder eesmärk uuendada õigusteenust ja muuta see taskukohasemaks ka väiksematele ettevõtetele ja eraisikutele.

„Vaatamata sellele, et õigussüsteem läbi uute seaduseelnõude ise pidevalt uueneb, on teenus endiselt võrdlemisi arhailine ja kallis. Me soovime sektorit uuendada, kombineerides tipptasemel õigusteadmisi kaasaegsete tehnoloogiatega ning tuues kvaliteetse õigusteenuse inimestele lähemale,“ rääkis Teder.

Sektoris toimuvate muutuste kohta tõi Teder näiteks startup’i Avokaado, mis loob uudset lahendust õigusdokumentide veebipõhiseks koostamiseks ja mille õigusalase sisu ettevalmistamisel on olnud abiks büroo advokaadid. “Tänapäeval ei sobi enam n-ö standardülikonna eest küsida tailor-made ülikonna tasu. Paraku on õigus viimane sektor, kuhu jõuab innovatsioon. Ennustan ka sel turul lähiaastatel suuri muutusi,“ kommenteeris Teder.

Advokaadibüroo Teder jätkab ka traditsioonilise õigusteenuse osutamist kõikides õigusvaldkondades, kuna keerukamad tehingud ja vaidlused nõuavad jätkuvalt traditsioonilisemat lähenemist.

Advokaadibüroo Teder nimipartner Indrek Teder, juhtivpartner Mariana Hagström ning partnerid Pille Pettai ja Marko Pikani hakkavad juhtima advokaadibüroo Teder startivat meeskonda ja teenuse osutamise protsesse.

Partnerite taust:

Nimipartner Indrek Teder on endine Eesti õiguskantsler ja pika tööstaažiga jurist. Õiguskantsleri ametis on ta näinud lähedalt õigussüsteemi ja selle puudusi, mistõttu on ka advokaadibüroo Teder jätkuv missioon aidata inimestel ja ettevõtjatel kaitsta paremini oma õigusi.

Juhtivpartner Mariana Hagström on pikaaegse kogemusega advokaat, kes varem juhtis advokaadibürood Glikman Alvin & Partnerid. Mariana Hagström on omandanud magistrikraadi Stockholmi Ülikoolis IT õiguse alal. Lisaks IT valdkonnale on ta spetsialiseerunud EL õigusele (sh riigihanked ja konkurentsiõigus) ning ühinguõigusele. Ta on ka Eesti Advokatuuri konkurentsikomisjoni liige.

Partner Pille Pettai on pikaaegse kinnisvara ja ehituse valdkonna kogemusega advokaat. Varem juhtis ta advokaadibüroos Glikman Alvin & Partnerid kinnisvara ja ehituse valdkonna meeskonda, partnerina alates 2013. aastast. Ta on nõustanud mitmeid olulisi M&A ja kinnisvaratehinguid, muuhulgas Baltimaade 2015. aasta suurimat M&A ja kinnisvaratehingut. Pille Pettai on kogenud advokaat ka fondide ja fondivalitsejate tegevusvaldkonnas.

Partner Marko Pikanil on pikaaegne töökogemus mitmetes tuntud advokaadibüroodes. Ta on spetsialiseerunud ühinguõigusele ja tehingute nõustamisele ning omab head kogemustepagasit ärivaldkonna vaidluste lahendamisel. Lisaks on Pikanil laialdased kogemused riigihangete valdkonnas – koolitades ettevõtjaid erinevatel seminaridel ja esindades kliente hankevaidlustes, sh lõppenud Tallinna Sadama parvlaeva hanke vaidlustes.